Ciutat

La directora econòmica d’Smatsa nega el pagament del sopar del PSC

Imatge d'arxiu

La directora econòmica d’Smatsa nega posar 100.000 euros pel sopar del PSC

Fotografia: Lluís Franco

Ho ha negat tot. La directora de l’àrea econòmica d’Smatsa, Lourdes Millat, ha negat que l’empresa aportés 100.000 euros per a un sopar del PSC durant la campanya electoral de 2011, una de les contraprestacions que assenyala la jutgessa del Mercuri per “arreglar” el contracte. Millat ha comparegut aquest matí als Jutjats de Sabadell, després que ahir ho féssin tres persones considerades clau en la trama: l’exalcalde Manuel Bustos, l’excap d’Espai Públic Francisco Bustos i l’excàrrec de confiança Xavi Izquierdo.

La directora econòmica d’Smatsa ha defensat a ultrança la comptabilitat de l’empresa i ha negat qualsevol tipus de tracte de favor respecte el bustisme. Des de l’acusació popular, l’advocat Raúl García Barroso, ha assegurat que s’ha negat tant pel que fa al mateix sopar com d’altres contrapartides, com els viatges i els dinars que haurien anat també a càrrec d’Smatsa.

Les sospites sobre el sopar

La jutgessa ha posat el focus sobre el sopar del PSC del 30 d’abril de 2011. Aquell dia es va organitzar un macrosopar amb milers de comensals a la Pista Coberta d’Atletisme, un gran desplegament per tal d’aconseguir el quart mandat de Manuel Bustos.

Tal com va explicar D.S. el passat diumenge, la Unitat Central Anticorrupció dels Mossos d’Esquadra, a què ha tingut accés D.S., apunta que l’empresa concessionària hauria aportat 100.000 euros pel sopar, un import que hauria quedat al marge de la comptabilitat del PSC. Presumptament, algunes factures s’haurien pagat a través de tercers -fonamentalment persones vinculades al socialisme sabadellenc-, algunes d’elles en negre. Així, dels 100.454,72 euros que estimen els Mossos que es va gastar en l’acte, el PSC només va fer constar davant del Tribunal de Comptes dues factures que sumen 9.162,53 euros.

En tot això, Cristian Sánchez hauria efectuat el pagament ‘en B’ part del servei de càtering del sopar (15.576 euros) d’un total de 65.803 euros, una part presumptament facturada pel PSC amb l’acte de la Festa de la Rosa.

De fet, Francisco Bustos va apuntar ahir a Cristian Sánchez, aleshores secretari d’Organització del PSC, com a màxim responsable de l’esdeveniment. Bustos –que com Cristian Sánchez apareix com a pagador d’algunes factures–va llançar pilotes fora i va justificar els pagaments sota la idea que era “una donació del seu negoci [el restaurant Migas y Más]”. Demà, en la darrera jornada de declaracions als Jutjats de Sabadell, Sánchez tindrà oportunitat d’explicar-se.

Torn dels funcionaris

Així mateix, avui també han comparegut dos funcionaris de l’Ajuntament, els investigats Francesc Feliu i Ricard Garrido, que han assegurat –en resposta només a les preguntes dels seus advocats– que no tenien cap coneixement que Smatsa es fes càrrec de viatges de l’Ajuntament, tal com sosté la investigació de la Unitat Operativa Anticorrupció dels Mossos d’Esquadra.

Han dit que es pensaven que els viatges el pagava l’Ajuntament“, ha assenyalat Barroso, que ha lamentat no haver pogut formular cap pregunta als funcionaris i s’hagin limitat a respondre la seva defensa, el que veu com “un guió pactat“.

Comentaris
To Top