Ciutat

“Ser ciutadà és més que complir una llei de mínims”

Sor Lucia Caram ha participat en una xerrada-col·loqui sobre voluntariat a Sabadell

Caram, durant la seva conferència al Centre Cívic de la Creu Alta / VICTÒRIA ROVIRA

L’Oficina d’Entitats i Voluntariat i l’Ajuntament de Sabadell han convidat aquest dimarts al Centre Civic de la Creu Alta a la monja i activista Lucia Caram, que ha conversat amb veïns de la ciutat entorn al tema “ser voluntari o voluntària… transformació social, motor i motivació”. La carismàtica i mediàtica religiosa ha centrat la seva intervenció en posar en valor el voluntariat i en la necessitat que tothom, en la mesura de les seves possibilitats, es doni als altres i col·labori en el bé comú. “Es tracta de practicar la proximitat per humanitzar la nostra humanitat”, ha dit Caram.

La monja ha esperonat a que tothom es pregunti què pot fer pels altres i que no es conformi amb el que ja es fa de manera altruista. “Sempre ens podem despertar una mica més. A vegades pensem que ja fem prou, o que ja fan prou els altres (les entitats, l’administració…)”, ha reflexionat Caram, “podem caure en el ‘cumplimiento’ que és ‘cumplo y miento’. I no és això el que s’ha de fer. Ser ciutadà és més que complir una llei de mínims. Hem d’anar als màxims”.

La monja ha volgut posar en valor, especialment, la “tasca silenciosa” que fan molts voluntaris, especialment la gent gran. “Hi ha un exèrcit silenciós de persones grans, el primer gran col·lectiu de voluntaris, que volgudament han decidit complir amb els seus compromisos fins les darreres conseqüències”, ha assegurat la monja, “a aquest país, que ha patit una crisi dramàtica, l’ha salvat les persones grans i els voluntaris“.

Entre el públic, en part jubilats, han agraït les paraules de la religiosa i han aprofitat per preguntar com convidar als joves a participar en voluntariats. La clau, ha dit Caram, és que empatitzin i que trobin el seu espai i estil per col·laborar. Sempre però, recordant que el voluntariat no es fa per un mateix: “no serveix el voluntari que ho fa per sentir-se bé, perquè tan bon punt aconsegueixi una satisfacció personal, marxarà”.

La xerrada col·loqui ha estat introduïda per la regidora de Participació, Glòria Rubio, que ha donat la benvinguda a Sor Lucia Caram i ha agraït la feina de les entitats. L’activitat s’emmarca dins el programa de la Tardor del Voluntariat, una iniciativa pensada per commemorar el Dia del Voluntariat, que se celebra el 5 de desembre, però que enguany durarà tot un mes.

Comentaris
To Top