Vallès

El president del Club de Tir Terrassa, sobre Murillo: "És un tirador de perfil mediocre"

Pla general de l'edifici principal del Club de Tir de Precisió de Terrassa / acn

El president del Club de Tir de Precisió Terrassa, Manuel Moreno, assegura que Manuel Murillo, l'home que va ingressar a presó el passat 21 de setembre per voler matar el president del govern espanyol Pedro Sánchez, "era un tirador mediocre o baix".

Publicitat

El responsable de l'entitat egarenca ha explicat que Murillo era soci del club des de feia vuit anys i que practicava amb armes d'aire comprimit i armes pneumàtiques. El responsable d'aquesta instal·lació s'ha mostrat sorprès amb la notícia i ha assegurat que el detingut era "introvertit" i "mai havia parlat de política".

La detenció i ingrés a presó de Manuel Murillo ha agafat per sorpresa els socis i responsables del Club de Tir de Precisió Terrassa, on l'arrestat practicava aquest esport, i que afirmen que ha estat una notícia "molt desagradable".Manuel Moreno, president de l'entitat, ha explicat que Murillo "era un soci més".

Ha assegurat que feia vuit anys que era membre del club i que solia anar-hi un cop per setmana amb el seu gos."Passejava per l'exterior amb l'animal, feia les seves pràctiques amb armes d'aire comprimit i armes pneumàtiques i marxava cap a casa", ha indicat.El defineix com una persona "introvertida" i que "mai havia parlat de política", ni havia fet cap comentari que pogués fer-los sospitar que era una persona extremista. "No m'ho esperava ni jo ni cap company", ha remarcat.

Pel que fa a les seves habilitats com a tirador, Moreno ha assegurat que el seu perfil no és el d'un expert franctirador. "És un tirador mediocre o baix", ha revelat el responsable del club que ha afegit que l'entitat disposa d'altres socis "molt millors i que practiquen la mateixa modalitat que Murillo".

Vinculació amb l'1-O?

Murillo va treballar com a vigilant de seguretat del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), segons ha avançat Rac1 i ara s'investiga si va passar informació sobre el referèndum de l'1-O a la Guàrdia Civil. Fonts del CTTI i del Govern apunten que l'home va fer captures d'imatges de les càmeres de videovigilància.

Sánchez demana "serenitat i normalitat"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat "serenitat, calma, normalitat i treball". En la seva intervenció en el marc de l'entrega dels premis Cepyme, Sánchez s'ha referit a aquesta qüestió i ha agraït la "bona feina" dels cossos i forces de seguretat de l'Estat. Així mateix, el president espanyol ha reivindicat "la convivència, el valor de la paraula i el debat assossegat de les idees" i ha insistit que el valor de la serenitat és important en la vida pública.

"El menys important avui és quin era l'objectiu, afortunadament hi ha molts professionals que treballen molt bé per avortar intencions com les que hem conegut avui. L'important avui és reivindicar els valors de la convivència, de la paraula, de la defensa assossegada de les idees i del valor de la serenitat", ha defensat Sánchez en la seva primera intervenció pública després de la detenció de l'home.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top