Ciutat

La PAHC considera que les solucions d’emergència són “ineficients”

La Soumia i el Mohammed davant l'Ajuntament de Sabadell

La Soumia i el Mohammed fa mesos que viuen a Sabadell però no tenen on dormir: han passat per l’Hostal Ric, per un edifici de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC), per casa de voluntaris i fins i tot han passat la nit al carrer. Per combatre aquesta situació i altres similars, la PAHC ha anat a l’Ajuntament a exigir respostes.

Després d’una reunió mantinguda entre la PAHC i l’alcalde, Maties Serracant, i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernández, la parella podrà quedar-se dos dies més a un hostal mentre la plataforma estudia alternatives per oferir-los.

La PAHC critica els protocols actuals de l’Ajuntament de Sabadell perquè diuen que “no garanteixen que la gent no dormi al carrer”. Denuncien que el problema del dret a l’habitatge està empitjorant i que les solucions d’emergència resulten “ineficients” i deixen a les famílies afectades “sense alternatives”. Asseguren que no es pot tolerar aquesta “incertesa” i que necessiten la cooperació amb l’administració pública.

La Soumia i el Mohammed vivien a Barcelona, però des de fa mesos resideixen a Sabadell. “Serveis socials ens va recomanar que marxéssim a Barcelona, que ens ajudarien amb el nostre problema”, explica la parella. Però no va ser així, i ara es troben de nou a la capital vallesana a l’espera d’una resposta. En dos dies hauran d’abandonar l’hostal però, segons membres de la PAHC, l’Ajuntament s’ha compromès a estudiar el seu problema.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top