Ciutat

La FAVS celebra el seu 50è aniversari

La FAVS presenta el calendari d’actes del seu 50è aniversari

El president de la Federació d'Associació de Veïns de Sabadell (FAVS) durant l'acte de presentació del 50è aniversari / D.S

El moviment veïnal de Sabadell celebra el seu 50è aniversari, un lustre caracteritzat per la visibilització dels problemes de barris, la lluita obrera i la dignificació de la ciutat.

Amb l’onada migratòria del 1960, a la perifèria es va confinar la mà d’obra que arribava a Sabadell per treballar a les zones industrials. Així és com es van consolidar els barris, on hi havien fortes mancances dels serveis més elementals: llum, aigüa, transport… “Sabadell era una cloaca”, comença el vídeo promocional del 50è aniversari del moviment veïnal. Va ser gràcies a un grup de veïns encoratjats que es van organitzar per dignificar els seus barris que la ciutat va fer un canvi progressiu però determinant.

“La lluita veïnal ha estat decisiva per a la dignificació dels barris i perquè el poble deixés de ser invisibles per al poder públic”, consideren des de la Federació d’Associació de Veïns de Sabadell (FAVS). Manuel Navas, president de la federació, considera que “cal veure amb perspectiva les fites del moviment veïnal per valorar què s’ha aconseguit”.

El moviment veïnal s’ha articulat a través de la FAVS que agrupa a vint-i-quatre associacions de veïns de Sabadell. Amb el 50è aniversari, la federació vol donar a conèixer la memòria històrica de la ciutat reivindicant la defensa de Sabadell als barris a través d’una exposició itinerant pels districtes i que s’inaugurarà el proper 22 de novembre al Casal Pere Quart amb la comissària Marta López. També quedarà recollit el recorregut històric de la FAVS en un llibre d’autoria d’Antonio Santamaría i un documental dirigit per Jordi de Arriba i David Bisbal.

D’altra banda es repartirà un còmic entre el jovent per donar a conèixer la història veïnal amb il·lustradors de Gerard García i textos de Manuel Navas. Altres esdeveniments previstos són un cine fòrum, una assemblea calendaritzada pel març del 2019 i tallers on es debatin qüestions veïnals amb el focus a l’estat del benestar.

Comentaris
To Top