Ciutat

Els treballadors de l'Ajuntament exigeixen desencallar la negociació del conveni

Els treballadors concentrats a l'Ajuntament / D.S.

Els treballadors municipals s'han concentrat avui a les portes de l'Ajuntament per desencallar la negociació del conveni, que porta 18 mesos sobre la taula. "No estem arribant a acords, el conveni necessita solucions", demanen els treballadors. Asseguren que les demandes no són de caire econòmic i que "qualsevol altre govern ho hauria aplicat ràpidament" tenint en compte al conjunt de treballadors.

"Esteu bloquejant la negociació", recriminava un funcionari. Els tres sindicats UGT, CCOO i SSPM-CAT es van reunir el passat 30 d'octubre amb l'alcalde, Maties Serracant, i el regidor de Recursos Humans, Eduard Navarro, per parlar dels punts bàsics que permetrien desencallar la situació.

Sense resposta a hores d'ara, la plantilla ha decidit concentrar-se a les portes de l'Ajuntament per exigir mesures contundents. UGT assegura que "el govern municipal vol que signem un conveni on renunciem a alguns drets", però la línea d'actuació dels sindicats busca "recuperar tot allò perdut".

Publicitat

La resposta de l'Ajuntament

Serracant s'ha posicionat al costat dels treballadors i ha assegurat que "entén la situació" i "continua el compromís per part del consistori", però ha volgut destacar que "s'han aconseguit grans fites en matèria de drets de treballadors" des que està al govern. Ha reconegut que "falten coses a millorar" i que cal "finalitzar aquest procés".

El president de la junta de personal de l'Ajuntament, Carles Benito, apunta que "el consistori té una posició molt rígida" i cal revertir la situació. "Un dels problemes són els diferents horaris de la Policia Municipal", explica a D.S. Benito. Afegeix que també "la jornada partida amb els docents a l'Escola de Música, Escola Illa i conservatori" és un tema de discussió, pel que es demana una jornada de 8 hores lectives. Josep Antoni Pozo, secretari d'UGT critica que no s'escoltin les seves propostes i reivindica el dret a la conciliació.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top