Publicitat
Diners

Cosmètica natural d’una doctora en neurociències

Jovita Ponce, amb les seves elaboracions de cosmètica natural / ÓSCAR ESPINOSA

Estudiava el mal que provoca l’ictus en un grup cel·lular a l’Hospital Trias i Pujol. L’any 2015, Jovita Ponce, una biòloga i doctora en Neurociències va decidir abandonar la seva tasca com a investigadora per iniciar la seva aventura empresarial. Va crear Pocions de Jovita, un projecte de cosmètica natural bio, lliure de tòxics i lliure de patiment animal.

“Un trencament”. Així defineix allò que va sentir. Va deixar la investigació científica en què havia treballat durant 10 anys. Aquesta emprenedora de 37 anys, nascuda a Palafrugell però veïna de Sabadell, s’havia enamorat anys abans de la cosmètica natural just quan estava escrivint la tesi doctoral. De sobte, li havia aparegut una dermatitis. Els tractaments receptats pels metges no donaven cap resultat. Per això, va decidir que es crearia la crema ella mateixa. I així ho va fer. A partir d’aquest moment es va formar amb experts en cosmètica natural. Aleshores tot quadrava. Es dedicaria a allò que més li agradava: “Acompanyar les persones per recuperar el seu benestar físic, emocional, mental i espiritual”, recorda. Va capitalitzar l’atur i es va llançar a complir el seu somni.

El primer pas va ser la formació i divulgació de la cosmètica natural i l’ús dels aromes. Ensenya als seus alumnes a utilitzar les matèries primeres per crear cremes i perfums. “L’avantatge és que la gent es pot endur el seu propi producte cosmètic totalment personalitzat”, explica Ponce. Les sessions es realitzen en diversos centres de la ciutat. L’emprenedora assegura que “tothom és capaç de fer-ho, és com seguir una recepta de cuina”.

Pressupost de 7.400 euros

L’èxit de les cremes d’aquesta biòloga i neurocientífica li va fer pensar que podia produir la seva pròpia línia de cosmètica natural. Per això, es va assessorar a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom (OAEA) de Sabadell i l’associació Voluntaris per a l’Assessorament Empresarial (VAE).

Per finançar el projecte ha decidit promoure una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami. Vol aconseguir un pressupost de 7.400 euros per produir 250 unitats d’una crema facial hidratant i nutritiva, anomenada HUDD, que elaborarà a partir d’una combinació d’olis vegetals de primera pressió en fred i ecològics (d’ametlles dolces, sèsam i jojoba). També pretén elaborar 250 unitats més de sèrum facial i contorn d’ulls –que es dirà NAI– amb oli de llavor de raïm i jojoba, i enriquit amb els olis essencials de fonoll, mirtil, taronja dolça i sàndal. I la producció es tancarà amb 100 unitats del perfum sòlid FRE, dissenyat a partir d’una combinació d’olis essencials.

“No aniria mai enrere”

1. Quin consell donaria a algú que vol emprendre?
Jo no aniria mai enrere. Algun cop m’he plantejat que buscaria feina. Trobar el que t’agrada fer és un gran què. No canviaria res, ni l’aprenentatge, ni l’evolució. Potser m’ho plantejaria diferent.

2. Què és allò que més l’ha sorprès?
Que el cap et bull d’idees i a vegades costa focalitzar-se en una. Cal deixar protagonisme a la intuïció i el que sents. No pensis tant.

3. Amb quines dificultats s’ha trobat?
Com que de números no hi entenc, m’he buscat un assessorament. M’està obligant a sortir del meu lloc per trucar portes i fer-me veure.

4. Ha hagut de superar molts entrebancs?
Sí. Jo era una persona bastant tímida i ara he hagut d’obrir-me. Soc membre de la junta de la Xarxa Onion i molt activa amb la xarxa de dones emprenedores. Si vols emprendre, has de crear xarxa i es creen sinergies.

Publicitat
Comentaris
To Top