DS MOTOR

Jaume Marco: “Fent de president pateixo més”

En Jaume Marco, en una foto d'arxiu
En Jaume Marco, en una foto d'arxiu / LLUÍS FRANCO

Jaume Marco és l’actual president del Motor Club Sabadell, càrrec que va iniciar de forma oficial l’any passat i que s’allargarà fins al 2023.

D’on et ve aquesta passió per l’automoció?

Quan tenia 16 anys ja em vaig comprar una cota, i amb 18 anys ja corria al Campionat d’Espanya d’enduro. A casa em diuen que tinc mig cervell de benzina. Sempre m’ha agradat tot allò que corre i té rodes.

La teva vida laboral ha donat moltes voltes, una de les més prolíferes ha estat la de fotògraf de competició, quins records en guardes?

He estat un afortunat. Poder gaudir de les meves dues passions durant 30 anys ha estat fantàstic. Potser el meu millor record és el meu primer viatge en el Mundial de ral·lis l’any 1996 quan a San Remo, aleshores ral·li mixt, vaig captar el Carlos Sainz amb la sort que un company va disparar de frontal i jo de 3/4 i va quedar tot il·luminat (foto de l’esquerra).

Aquest fet com es pot traduir des de l’altre cantó de la tanca?

M’ha servit per comprendre molt més el món del motor de competició, així com a cuidar aquella gent que no és visible. Els presidents els cuida tothom, en canvi, els senyors que s’estan en un punt de control vuit hores plogui, nevi o faci sol són els que tenen més valor dins de la competició cobrant, en molts casos, les gràcies.

Carlos Sainz i Luis Moya, durant el Rally de San Remo l’any 1996

Carlos Sainz i Luis Moya, durant el Rally de San Remo l’any 1996 / J. M.

Quines seran les línies mestres de Jaume Marco?

Tenim tres línies a seguir al llarg d’aquests anys. La primera d’elles és que el Club deixi de ser exclusivament de cotxes i s’obri en el món de les dues rodes. Tanmateix, volem continuar potenciant els cursets que oferim, ja sigui de conducció sobre neu, asfalt o de copilotatge. Els estaments oficials, per exemple, no fan cursets per aprendre a llegir un roadbook, i nosaltres volem oferir això per als nostres socis. Per últim, i no menys important, seguir incentivant la competició entre els 400 socis per fer que el club encara sigui més actiu del que és.

…i sobre el Ral·li de la Llana?

[Riu] Vam estar a punt de morir d’èxit pel gran nombre de participants (127). Nosaltres no podem fer un ral·li de 150 o 160 cotxes perquè pel Vallès tenim els interessos dels ajuntaments a l’hora dels permisos. L’any passat, sense anar més lluny, el mateix dia se’ns va revocar una autorització de trànsit a dues hores de l’inici del ral·li. Un fet insòlit que, encara que sembli mentida, fent de president pateixo més que corrent.

De cara a l’any vinent, quines novetats incloureu?

Volem continuar fent millores, especialment en el camp de la seguretat perquè és primordial. La millora més significativa serà que a partir de l’any que ve tots els cotxes tindran un seguiment via GPS que ens permetrà tenir una comunicació directa amb els pilots des de la direcció de la cursa per saber en tot moment si han tingut algun contratemps.

I l’opció de fer un ‘shakedown’ per la ciutat?

Fa dos anys ho vam plantejar a l’Ajuntament però no els va acabar d’agradar la idea. Tenim el lloc per fer-ho, però no l’autorització.

Comentaris
To Top