Vallès

Retencions a l’AP-7 a l’alçada de la UAB per una manifestació estudiantil

Cap a les 12 del migdia d’aquest dimecres el trànsit ha estat restablert

Imatge de la manifestació convocada pel SEPC que ha mantingut tallada l'AP-7 durant un temps aquest dimecres / SEPC / CEDIDA

Una manifestació convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha tallat aquest dimecres al matí l’AP-7 a l’alçada de l’Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Els alumnes han engegat la protesta per convocar la vaga estudiantil dels propers dimecres 28 i dijous 29 de novembre a la UAB, i la del 29 de novembre a totes les universitats catalanes.

La manifestació ha deixat paralitzat el trànsit a l’AP-7 prop de les 9 del matí; fet que ha provocat retencions fins a Mollet del Vallès. El trànsit ha quedat restablert menys d’una hora després; però la circulació s’ha vist afectada fins al migdia. El tall de l’autopista ha arribat a causar entre set i onze quilòmetres de cues.

La convocatòria de vaga del 27, 28 i 29 de novembre, explica el SEPC, respòn a “la dinàmica del Govern de donar l’esquena als estudiants i seguir sense aplicar la rebaixa de taxes de 30% que va ser aprovada a través d’una moció parlamentària, ara fa dos anys”. “Instem al Govern, la Conselleria d’Economia i a Pere Aragonès a que incloguin en la partida pressupostària la rebaixa del 30% de les taxes universitàries”, van indicar des del sindicat el passat dia 20, “Convoquem a totes les estudiants a adherir-se a la vaga del 29N i a la Manifestació de les 12 h a Pl. Universitat”.

A la vaga de la propera setmana s’hi han sumat la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i l’Unió de Sindicats de Treballadors/es de l’Ensenyament de Catalunya (USTEC·STEs) i la CGT.

Comentaris
To Top