Ciutat

Sabadell celebrarà el Dia de les Persones amb Discapacitats amb La Fura dels Baus i Liant la Troca

Una representació de l'espectacle 'Dreams', de La Fura dels Baus / CEDIDA

El 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitats, i Sabadell planteja un programa de fins a 16 activitats diferents fins al 5 de desembre per commemorar-ho. La iniciativa municipal -batejada Som Capaços– inclou aquest any com a novetat la participació d’espectacles a càrrec de les companyies teatrals La Fura dels Baus i Liant la Troca.

/ CEDIDA

Els dies forts d’aquesta programació seran els d’aquest cap de setmana, amb l’anomenada Festa de les Capacitats. Aquesta començarà divendres 30 de novembre a les 18:30h de la tarda, quan els artistes de Liant la Troca coordinaran l’espectacle Sin-Con-Tacto al Teatre Principal, una dansa integrada amb persones amb i sense discapacitats. Segons el consistori, l’obra tracta “de la necessitat d’estar en contacte amb els altres i també amb un mateix” i de com establim les relacions “amb nosaltres mateixos o amb l’altre”.

El dia següent -el dissabte 1 de desembre- la fundació Atendis durà a terme l’espectacle Dreams, coordinat per La Fura dels Baus. Serà a la plaça del Doctor Robert a les 17:00h, i consistirà en una gran xarxa humana en què 42 persones protagonitzaran una coreografia aèria. Els participants -usuaris i treballadors dels centres d’Atendis- porten un mes i mig assajant aquesta actuació.

La Festa de les Capacitats com a tal serà durant diumenge 2 de desembre al matí, al passeig de la Plaça Major. Es preveu la realització d’una cercavila amb gegants i capgrossos, xocolatada, la mostra d’entitats i d’altres activitats lúdiques i musicals. La part més institucional de la celebració tindrà lloc el dilluns 3 de desembre a les 18:00h, quan un grup de representants de les entitats de l’àmbit de la discapacitat llegiran un manifest al Saló de Plens de l’Ajuntament.

En total, 26 entitats han participat en l’organització de les activitats de Som Capaços. Durant la presentació del programa, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, va comentar durant la presentació del programa, que amb aquest “volem posar en valor les capacitats i de quina manera contribuïm socialment a impulsar-les, cadascú i cadascuna des de l’àmbit que ens correspon”.

Comentaris
To Top