Ciutat

L’Escola Pia torna al camí de la victòria davant el Mataró (5-2)

Pep Font lluitant per la possessió de la pilota amb Álex del Barco / Mireia Comas

Cara i creu. La nota positiva de la jornada va ser el triomf de l’Escola Pia davant el Mataró per 5 a 2, resultat que permet situar-se en la quarta posició a només dos punts de les places de Copa del Rei. La victòria, forjada a partir del segon període, va tenir altra vegada amb els germans Sardà els artífexs del triomf. Després d’un primer temps en què els de Can Colapi van mostrar carències en el joc i en actitud, els mataronins amb una ràpida circulació van marxar als vestidors amb l’avantatge en el marcador després d’aprofitar algunes errades sabadellenques (1-2).

A la segona meitat, el guió del partit va canviar notablement i els homes de Borja Burgos van fer un pas endavant, fet que els va permetre gaudir de més possessió. El punt d’inflexió, però, va arribar amb l’expulsió de Pep Font, moment en el qual la bona defensa en el quatre contra tres formada pels germans Sardà i Marc Pagès va donar ales a un conjunt que necessitava una victòria després de la derrota a Cerdanyola. Quan restaven set minuts per a la conclusió i amb l’empat a 2 en el marcador, Santi Sardà va aprofitar una pèrdua visitant per fer el tercer després d’aprofitar una pèrdua rival abans de superar Isaac Fernández. El més difícil estava fet. A poc menys de tres minuts per a l’acabament, Jordi Sardà, de doble penal, i Marc Pagès, aprofitant la tàctica del porter-jugador visitant, van assegurar tres punts més contra un rival directe per la lluita per les primeres posicions (5-2).

El descens, a tocar

La nota negativa de la jornada va ser l’ensopegada del Club Natació Sabadell davant el Pallejà per un ajustat 6 a 4. Després d’un primer període en el qual els sabadellencs van marxar al vestidor amb l’1 a 2 favorable, en el segon temps una sèrie d’errors individuals va condemnar els homes de Diego Blanco tot i tenir fins a dues ocasions el marcador del seu favor. Aquesta derrota deixa els nedadors en una situació molt crítica després de sumar catorze punts en tretze jornades. Uns números que el deixa a només un punt del descens. Cal redreçar la situació aviat.