Ciutat

El Taulí rebaixa els nervis dels nens abans d’una operació amb un petit cotxe elèctric

Els nens i nenes del Centre Quirúrgic Ambulatori del Parc Taulí ja poden arribar a quiròfan amb un petit cotxe elèctric de joguina. L’objectiu de la iniciativa és reduir l’estrès i els nervis previs dels més petits a una operació. El cotxe és un petit vehicle elèctric conduït a través d’un comandament a distància pels professionals des de fora el vehicle. Els nens, a banda d’anar fins al quiròfan dins del vehicle, també poden escoltar les seves cançons preferides.

La idea, duta a terme pels professionals d’infermeria del CQA del Taulí, s’ha inspirat en l’experiència d’un hospital d’Oklahoma, que ha aconseguit bons resultats tant en l’estrès i els nervis dels pacients més petits com també de les famílies.

L’adquisició del nou vehicle elèctric infantil s’ha fet realitat gràcies a l’Onada de Petits Somriures del Parc Taulí que, amb aquesta acció, desembarca al CQA, un dels àmbits a on encara hi ha moltes més accions previstes en benefici dels infants.

El director mèdic de Cirurgia Pediàtrica del Parc Taulí, Bernardo Núñez, recorda que “ja hi ha publicacions científiques pediàtriques respecte a l’ús de vehicles i jocs en el quiròfan, per reduir l’ansietat infantil”, i es mostra molt satisfet de la bona acollida que el nou vehicle està tenint al Parc Taulí. “El joc, com a distracció, és una excel·lent manera de disminuir els nervis davant d’una cirurgia que causa ansietat i, en el cas dels més petits, és una tècnica que funciona a la perfecció”.

Precisament fa uns dies l’Hospital Taulí va anunciar la posada en marxa de la teràpia amb gossos per a infants amb transtorn de l’espectre autista i pluridiscapacitats. Una iniciativa que, com la del cotxet elèctric de joguina, cerca ajudar els pacients –especialment els més petits– amb teràpies lúdiques i alternatives.

Comentaris
To Top