Publicitat
Ciutat

Pimec reivindica l'aeroport de Sabadell com a infraestructura estratègica

Un avió s'enlaira de l'aeroport de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Pimec Vallès Occidental considera que l’Aeroport de Sabadell és una infraestructura estratègica per al Vallès Occidental. A través d'un comunicat, la patronal de la petita i mitjana empresa reivindica el paper de la instal·lació com un dels motors econòmics del territori.

En aquest sentit, Pimec recorda que l’aeroport genera més de 550 llocs de treball entre les més de 40 empreses i autònoms que hi tenen activitat, a més d’incloure diferents activitats en l’àmbit de la formació de pilots de transport de línies aèries.

De fet, durant aquest 2018, més de 332 alumnes s’han format amb la titulació de pilot privat i pilot esportiu. L’aeroport inclou el major Aeroclub d’Europa, que es va crear fa més de 60 anys i que compta amb més de 1.000 socis. A l’aeroport de Sabadell també hi tenen la base els principals operadors de vols d’emergències, com ara els helicòpters dels bombers de la Generalitat de Catalunya i els avions d’extinció d’incendis.

Publicitat

El president de PIimec Vallès Occidental, Josep Maria Catalán, considera que els municipis del voltant de l’aeroport “haurien d’oferir el màxim suport a la infraestructura per tal que pugui créixer i consolidar-se”. En aquest sentit, Catalán planteja que, en un futur, es pugui arribar a convertir en un “enclavament logístic que potenciï l’entrada i sortida de mercaderies des del Vallès cap a qualsevol punt de l’Estat o a escala internacional”.

Per últim, el president de la delegació vallesana de la patronal ha volgut posar en valor la “tasca de formació que fan totes les escoles presents a l’aeroport” i ha explicat que la quantitat d’alumnes que arriben a Sabadell per formar-se a l’Aeroclub “genera un creixement important en termes de consum a la comarca”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top