ESPORTS

“No ens vam plantejar destituir Toni Seligrat”

El jove director esportiu del CE Sabadell, José Manzanera, al centre de la ciutat / LLUÍS FRANCO

Amb 27 anys és el més jove de la categoria. A José Manzanera, nascut a Paterna (València), de jove ja li agradava més la feina de despatxos que la d’estar sobre la gespa. Va debutar al Llevant com a segon entrenador d’alevins i va arribar fins a director del planter. Després el va fitxar el Còrdova com a responsable d’scouting del primer equip i el filial. I aquest estiu va arribar al Sabadell.

Quan va arribar la plantilla ja estava molt configurada. En quina mesura és responsable José Manzanera?

Les decisions no es prenen d’un dia per l’altre. El meu fitxatge es va confirmar el juliol, però feia mesos que manteníem contactes. Coneixia el Bruno Batlle per jugadors que ell representava i, de fet, vaig estar al corrent de la majoria d’operacions.

Alguna va ser més directa per la seva part?

La d’Adri Cuevas. És un jugador que tenia molt controlat de feia temps perquè no és fàcil trobar un mig centre del seu nivell i arribada en una categoria com la Segona B. Es va tancar la mateixa setmana que jo em vaig incorporar al club.

Va ser complicada la cessió d’Antonio Domínguez per part del Valladolid?

En realitat l’Antonio ho tenia tancat amb un club de Segona A, però per problemes del límit salarial no es va concretar. Llavors vam jugar les nostres cartes i el Sabadell, per sort, és un club molt estimat a fora i té la consideració de futbol professional. Van influir altres factors per fer possible l’arribada d’un jugador de molta categoria.

En canvi, Williams ha marxat de l’equip sense jugar cap minut. Es cobrirà la seva baixa?

Va arribar sense preparació i quan semblava estar bé físicament va patir una lesió. Ens va demanar sortir i hem arribat a un acord. El seu club l’ha cedit a un club japonès. Ocupa plaça sub-23 i caldrà valorar què fem.

Quin balanç fa fins ara d’aquesta temporada 2018-2019?

És positiu. Vam començar amb una situació molt complicada. El treball diari era bo i el que es veia als partits no corresponia amb els resultats. Ens penalitzaven moltíssim les errades però l’equip volia i tenia actitud.

Què pensava quan l’Espanyol B guanyava 0-2 a la Creu Alta?

Jo sempre he de pensar més enllà del resultat. Insisteixo que el treball diari era força bo i sabia que la dinàmica canviaria. Vam ser valents i van arribar els resultats.

Haurien destituït Seligrat en cas de perdre aquell partit?

No ens vam plantejar cap canvi i això que ens van arribar molts oferiments d’entrenadors. Les agències truquen on veuen equips mal classificats. Els vam atendre, però no ens ho vam plantejar.

L’equip ha encadenat dues derrotes per acabar l’any després d’il·lusionar l’afició amb una gran remuntada. Queden 20 jornades. Com ho veu?

Soc molt optimista. Crec en les dinàmiques i ratxes. Cal treballar per corregir defectes, sobretot les errades, que encara ens castiguen massa. Hem estat superiors a la majoria de rivals, però hem perdut partits fent més ocasions.

No el sorprèn que un central sigui el màxim golejador de l’equip?

Sí que em sorprèn, com que el segon màxim golejador sigui un futbolista de segona línia. Estic segur que arribarà un moment que els davanters entraran tot el que toquin.

L’1 de gener s’obre el mercat d’hivern. Hi haurà novetats?

La nostra idea és mantenir el bloc. Si no marxa ningú amb fitxa sènior no hi haurà cap fitxatge. Estem contents amb la plantilla però jo tinc l’obligació de controlar el mercat i planificar amb molta antelació.

Algun jugador, al marge de Williams, ha demanat marxar?

De moment, cap. Això sempre ve donat per la manca de minuts o d’una situació molt complicada a títol personal. Cal esperar.

El 30 de juny acaba el contracte de Toni Seligrat. Hi ha hagut contactes per renovar-lo?

Les possibles renovacions es començaran a decidir després del mercat d’hivern. Sempre tenim diàleg i puc dir que amb Seligrat i la direcció del club parlem el mateix idioma.

Comentaris
To Top