Ciutat

El parc del Nord ja té projecte guanyador

Aposta per la construcció una xarxa de carrils bici, de camins de vianants, i la connexió amb Can Puiggener

Així quedaria la remodelació del Parc del Nord / cedida

El parc del Nord ja té un projecte guanyador: el P.A.R.C (Previous Atmospheres Recovery Chapters) és el guanyador del concurs per la transformació i recuperació del parc del Nord.

La proposta guanyadora està basada en el reconeixement del canvi del corredor verd en el temps i també el procés d’erosió que ha patit el torrent del Capellà. Així, pretén recuperar l’equilibri entre la ciutat i el torrent, en què destaquen els elements naturals i la creació d’espais urbans lligats a la ciutat, expliquen des de l’Ajuntament.

Projecte sostenible

A més, el projecte aposta per la construcció una xarxa de carrils bici, una xarxa de camins de vianants, així com la connexió del parc amb el barri de Can Puiggener, amb el desplaçament de la rotonda de la carretera de Prats de Lluçanès.

Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, ha mostrat satisfacció en “recuperar un gran espai per a l’ús públic de la ciutadania del nord de la ciutat, però també de tota la ciutat i de la comarca”. Fernàndez  ha afegit que “el connector que uneix el bosc de Can Deu amb el riu Ripoll per Can Puiggener afavorirà la biodiversitat”.

La proposta és la presentada per l’equip professional format per Adrià Escolano Ferrer i Inlandsis Mar & Boris SARLd’Architecture et Paysage. L’adjudicació dels treballs ha estat per un import de 109.470,00 €, que comprèn tant la redacció del projecte executiu de la fase 1 (76.629,00 €) com la direcció d’obres de lafase 1 (32.841,00 €).

Comentaris
To Top