ESPORTS

La cursa per muntanya Llanera Trail s’apropa als 600 participants

Moment de la sortida de l'edició de l'any passat/Ll. Franco

La Unió Excursionista de Sabadell (UES) ho té tot a punt per a la quarta edició de la Llanera Trail, la Marató i Mitja marató per muntanya de Sabadell que es disputa aquest diumenge amb punt de sortida i arribada des de la Plaça Doctor Robert, en ple centre de la ciutat. La participació s’apropa als 600 corredors. La cursa es desenvolupa entre els termes municipals de Sabadell, Castellar del Vallès i Sentmenat i transcorre per corriols inèdits i sorprenents que menen cap al cim del Puig de la Creu (686 metres), el punt més alt de la Marató.

Aquesta edició presenta alguns canvis en els dos recorreguts. Els participants es trobaran més corriols i una cursa més tècnica i salvatge. Tot i això, es pot parlar d’una prova de dificultat mitja, oberta a tots els nivells i ideal per iniciar-se en les curses per muntanya. El tret de sortida serà a les 9 del matí pels corredors de la Marató i les 9.20 de la Mitja. Després de 2,5 quilòmetres per tram urbà s’endinsaran per la Baixada de la Cobertera, cap al rodal de la ciutat, porta d’entrada a l’entorn rural del Vallès. En total, els de la Marató faran un recorregut de 43 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.450 metres, i els de la Mitja 21 quilòmetres amb un desnivell de 500 metres.

A més de ser un esdeveniment esportiu, la Llanera Trail també té el seu caràcter solidari que busca la implicació i participació de tota la ciutadania. La Plaça Doctor Robert es convertirà en un gran espai festiu a càrrec de diverses entitats de cultura popular de la ciutat i comarca. El tret de sortida de les dues curses anirà a càrrec dels trabucaires i a ritme dels tabals dels Sentinelles d’Arkëmis. També hi haurà una actuació dels Bastoners de Sabadell i un taller de castells a càrrec dels Saballuts. L’entitat de Castellar del Vallès, Deejays del Revés, posarà la nota musical a aquesta festa esportiva, cultural i solidària.

Comentaris
To Top