Ciutat

El 4 de febrer s’inicien les obres del carrer de Sant Pere

Imatge virtual de com quedarà el carrer un cop renovat / CEDIDA

El carrer de Sant Pereun dels més cèntrics i transitats de Sabadell, serà objecte d’una gran transformació a través d’una actuació integral que començarà el pròxim 4 de febrer i el carrer quedarà tallat al trànsit el dia 5 de febrer. El tinent d’alcalde de Cohesió Territorial de l’Ajuntament, Juli Fernàndez, ha anunciat l’inici dels treballs, que duraran 7 mesos. El projecte, cofinançat al 50% per fons europeu FEDER a través del programa EDUSI, té un cost de 395.187,21 euros. Les obres consistiran en eliminar les voreres i fer un sol nivell de paviment que inclourà un sistema de recollida d’aigües central, nou enllumenat i també unes petites zones enjardinades, com ara la incorporació d’una glicina a la façana del Teatre Principal.

Aquest dissabte ja es van fer algunes prospeccions per conèixer l’estat del clavegueram i es va realitzar un escàner a la superfície del paviment. Una de les innovacions que han anunciat és la incorporació d’un sistema de drenatge sostenible, semblant el que s’ha instal·lat a la zona verda de la plaça d’Espanya. Aquest sistema consisteix a recollir les aigües de la pluja a través d’una zona de graves (dipòsit). Quan aquest receptacle d’aigües està ple, el líquid es va filtrant a poc a poc a la xarxa de clavegueram, evitant així que s’embussi en cas de pluja intensa.

Itineraris alternatius

Un aspecte important d’aquestes obres del carrer Sant Pere serà el pla de mobilitat previst per poder realitzar les obres en diverses fases i poder permetre a veïns i zones de càrrega i descàrrega un accés el més fluid possible. Aquests canvis, fets en diverses fases, comportarà el canvi de sentit del carrer Advocat Cirera, de forma provisional. En canvi els carrers Àngel Guimerà i Sol, tindran un canvi de sentit definitiu un cop acabin les obres.

L’entrada pel carrer Horta Novella recomanara itineraris alternatius, el darrer dels quals serà pel carrer Migdia. Des dels serveis de mobilitat de l’Ajuntament es recomana utilitzar els pàrquings del Centre i evitar l’entrada directa a la zona en obres per creuar el centre, tal com fan ara, molts vehicles. Aquest carrer és un eix central per arribar a la Rambla i creuar a l’altra banda.

Comentaris
To Top