Publicitat
Ciutat

La consellera de Salut, Alba Vergés, diu que el Taulí mantindrà "tot el que es pugui" en oncologia pediàtrica

Vergés, en començar l'entrevista / CATALUNYA RÀDIO

Sobre el trasllat de la unitat d'oncologia pediàtrica de l'Hospital Parc Taulí al Vall d'Hebron, la consellera de Salut, Alba Vergés (ERC), ha apuntat que es fa per criteris tècnics, però ha indicat que es mantindrà el seguiment i "tot el que es pugui" a Sabadell. Vergés ha fet aquestes declaracions en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio.

En aquest cas, Vergés ha remarcat que els estàndards europeus recomanen un nombre concret de casos per tenir una unitat, i en aquest cas a Catalunya hi ha uns 200 diagnòstics de càncer pediàtric nous cada any, de molts tipus diferents, per la qual cosa sovint es consideren malalties minoritàries. Els tractaments són cada cop més individualitzats i cal una alta especialització. Vergés ha remarcat que Catalunya té dos hospitals punters en aquesta matèria, Vall d'Hebron i Sant Joan de Déu. "Ens estem jugant poder curar aquests nens", ha advertit.

Publicitat

Ara bé, com que el sistema català de salut "valora molt la proximitat", ha continuat la consellera, s'està treballant per mantenir al Taulí tot el seguiment i tot el que es pugui en aquesta matèria.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top