Publicitat
Vallès

La CGT demana la dimissió de la cap de Recursos Humans de Rubí, investigada en el ‘Cas Mercuri’

Se la investiga per haver participat presumptament en la col·locació a dit de càrrecs del PSC al Consorci de Residus

El sindicat CGT a l’Ajuntament de Rubí reclama la dimissió de l’actual cap de Recursos Humans, que està investigada en la peça 31 del ‘cas Mercuri’, centrada en la presumpta col·locació a dit de diversos càrrecs del PSC al Consell Comarcal del Vallès Occidental, al Consorci de Residus i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Fonts de CGT consultades per l’ACN indiquen que la responsable de Recursos Humans va arribar al consistori en comissió de serveis per ocupar provisionalment una vacant de tècnica del grup i subgrup A2 i que posteriorment se la va nomenar per desenvolupar les funcions de cap d’àrea, corresponent al grup i subgrup A1. “Es tracta d’una situació absolutament irregular”, han apuntat des del sindicat.

“Després de fer diverses consultes a altres seccions sindicals de CGT i als serveis jurídics d’administració pública hem arribat a la conclusió que hem de sol·licitar la seva dimissió”, ha explicat la delegada sindical de CGT al consistori, Dolors Sierra, que ha exigit que la plaça de cap de Recursos Humans “es proveeixi de forma legal”.

La cap d’aquesta àrea formava part del tribunal de selecció que hauria facilitat la col·locació de persones properes al PSC. Així, en la peça 31 del ‘cas Mercuri’ també estan investigats l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, l’exgerent del Consorci de Residus del Vallès Occidental, Francisco Fernández Ortega, i un altre membre del tribunal.

A tots se’ls imputen delictes contra l’administració pública, tràfic d’influències, malversació de cabals públics i prevaricació. Aquest dimarts s’ha presentat una instància a l’Ajuntament rubinenc exigint la dimissió de la cap de Recursos Humans. El sindicat assegura que en els propers dies no reben resposta emprendran accions legals. L’Ajuntament de Rubí no s’ha pronunciat al respecte.

Publicitat
Comentaris
To Top