Ciutat

Els presos independentistes surten en un autocar de la Guàrdia Civil de camí a Madrid

Comitiva de furgones dels Mossos d'Esquadra que ha traslladat els polítics presos de Lledoners a Brians 2 / ACN

Els presos independentistes han sortit de la presó de Brians 2 a les 9.29 hores tots junts en un sol vehicle de camí a Madrid. Carme Forcadell, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn, Dolors Bassa i Jordi Sànchez viatgen en un autocar de la Guàrdia Civil, que ha agafat el relleu dels Mossos d’Esquadra pel que fa a la custòdia del presos. La policia catalana, però, està fent tasques de suport i està escortant la comitiva. També hi ha una ambulància formant part del dispositiu. Centenars de persones demanen la llibertat dels presos des dels marges de la carretera. A les 8 hores ja havien arribat tots al centre de Sant Esteve Sesrovires procedents de les presons de Lledoners, Mas d’Enric i Puig de les Basses. Allà s’han vist amb el president de la Generalitat i amb alguns consellers.

Des d’allà, seràn traslladats amb la resta de presos independentistes cap a Madrid per ser jutjada per l’1-O.

El vehicle dels Mossos que transporta l’expresidenta del Parlament ha abandonat el centre penitenciari del Catllar a les 6.45 hores, acompanyat d’una comitiva amb altres cotxes i furgonetes. Més d’un centenar de persones s’han concentrat a uns 200 metres de l’accés a la presó per acomiadar l’expresidenta del Parlament. Portaven estelades i han cridat consignes com ‘Llibertat’ i ‘Independència’. La carretera d’accés al centre està plena de vehicles aparcats al voral en gairebé dos quilòmetres.

Brians 2 és el centre d’enllaç entre els Serveis Penitenciaris de la Generalitat i Institucions Penitenciàries del Ministeri de l’Interior. Allà la Guàrdia Civil agafarà el relleu dels Mossos i s’ocuparà del trasllat dels nou presos directament fins a Madrid. En el cas de les dues dones, Forcadell i Dolors Bassa, aniran a la presó d’Alcalá-Meco.

Comentaris
To Top