Publicitat
ESPORTS

Genzebe Dibaba és l’estrella del Míting Internacional a la Pista Coberta

Els participants en l'acte de presentació del Míting a la Pista Coberta/M. Camps

La Pista Coberta de Sabadell serà el centre de l’atletisme internacional aquest dimecres amb la disputa del Míting Internacional de Catalunya. L’atleta etíop Genzebe Dibaba es convertirà en la gran estrella de la jornada. Torna a la pista on va establir el rècord del món de 2.000 metres l’any 2017 i l’any passat va aconseguir la millor marca mundial de l’any en els 3.000 metres. Aquesta vegada, Dibaba participarà en els 1.500 metres i en la roda de premsa de presentació va mostrar la seva confiança en baixar dels 4 minuts sense descartar res.

En la presentació també han participat altres atletes de gran nivell que estaran sobre la pista sabadellenca, com són Patrick Chinedu Ike, la recent recordista estatal de 500 i 600 metres Laura Bueno, que s’estrenarà en la distància de 800 metres, la velocista Estela García, multi campiona estatal i catalana de 60, 100 i 200 metres o Llorenç Sales, qui recentment va fer la mínima europea de 1.500 metres.

Tampoco faltarà una notable representació catalana amb Jaêl Bestué, Carmen Sánchez, Zoya Naumov, Eshter Guerrero o la sabadellenca Montse Mas (FC Barcelona) que participarà en els 1.500 metres. Serà una tarda d’atletisme de màxim nivell, de la qual cosa se n’alegrava la regidora d’Esports de l’Ajuntament, Marisol Martínez. “Tenim una gran instal·lació i li hem de donar vida. Aquesta és la millor manera de fer-ho”. També van assistir a l’acte el president de la Federació Catalana, Joan Villuendas, i el sabadellenc Xavier Andreu, en representació de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat.

La jornada s’iniciarà a les 18.30 hores amb la prova de perxa i viurà el seu punt culminant a les 20.20 hores amb la prova dels 1.500 metres femenins amb la presència de Genzebe Dibaba. Abans de tot, però, tindrà lloc la inauguració de l’exposició anomenada Citius, Altius, Fortius (més ràpid, més alt, més fort) que recull tota classe de material atlètic dels últims 100 anys, cedit pel mític exatleta i entrenador sabadellenc i actual president de la Joventut Atlètica Sabadell, Josep Molins. “Tot un tresor”, va assegurar la Marisol Martínez.

Publicitat
Comentaris
To Top