Ciutat

L’Ajuntament executa la sanció al delegat sindical de la UGT a la Policia Municipal

La seu de la Policia Municipal, a Can Marcet / GOOGLE MAPS

Companys de feina, el PSC, Ciutadans, el PP i un sindicat policial, l’SPL-ME, han reaccionat aquest dijous a la sanció que aquest 1 de febrer ha començat a complir l’agent de la Policia Municipal Iñaki Aldaz, delegat sindical de la UGT, a qui han transmès la seva solidaritat. Aldaz ha estat sancionat per dos mesos sense sou i feina, un per a cadascuna de les dues faltes greus que se li atribueixen. La sanció es va aprovar el passat mes de juliol i, aleshores, l’Intendent Major de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada, va explicar que Aldaz va desvelar una operació policial contra la crema de contenidors i va cometre reiterades faltes de respecte als comandaments policials.

El mes de juliol Quesada va explicar que el motiu de la sanció es remunta a l’octubre del 2016 quan Aldaz era president del col·lectiu Policías Unidos i encara no era delegat sindical de la UGT.  L’Intendent va defensar expedientar aquest agent perquè “era una decisió que havíem de prendre; hi ha unes formes en les relacions amb l’estructura i les operacions del cos que no poden sortir com van sortir”.

Aldaz ha declinat fer declaracions al D.S. però ha explicat que “hagués preferit que no trascendís, però vist que s’ha fet viral, només puc dir que agraeixo molt el gest dels meus companys, saber que tinc molt suport a tots els nivells i que jo només vull vestir de nou el meu uniforme de la policia que més estimo, per donar el millor servei a la ciutat, la ciutat on vaig néixer i on he crescut”.

El PSC qualifica de “pèssima” la gestió que fa l’Ajuntament de la Policia Municipal

En un comunicat, aquest dijous la candidata a l’alcaldia pel PSC, Marta Farrés, assegura que l’Ajuntament “es dedica a expedientar els policies que denuncien els problemes derivats d’una pèssima gestió”, ja que al seu parer el motiu de la sanció és que Iñaki Aldaz “va denunciar lafalta d’efectius humans i materials que pateix el cos de la Policia Municipal”. Farrés reclama a l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, màxim responsable de la Policia, que es faci enrere en la sanció, “tot exigint solucions per millorar les condicions laborals del cos de la Policia Municipal de Sabadell i millorar la seguretat pública”.

Ciutadans assegura que el quadripartit persegueix la seva pròpia policia

Des de Ciutadans el portaveu del seu grup municipal, Adrián Hernández, creu que aquesta notícia demostra “l’animadversió” del govern local contra la policia i que va en contra la seguretat. Hernández consiera que el quadripartit “maltracta” la Policia Municipal “en comptes de lluitar contra la inseguretat ciutadana”.

El regidor taronja defensa que “el govern recorre a la imposició i a la persecució en comptes d’utilitzar el diàleg amb la plantilla de la Policia Municipal”.

El PP considera la sanció una “caça de bruixes”

El president local i alcaldable del Partit Popular (PP) a Sabadell, Esteban Gesa, s’ha solidaritzat amb Iñaki Aldaz mitjançant un escrit a Twitter. Gesa defensa que es tracta d’una “caça de bruixes” i recorda un polèmic missatge, també a Twitter, en què el regidor responsable de la Policia, Lluís Perarnau, assegurava haver “pres nota” d’una actuació policial.

Agents del cos policial redacten una carta de suport a Aldaz: “és un cap de turc”

Diferents policies, anònims, han enviat una missiva de suport a l’agent Iñaki Aldaz que, el PSC també ha adjuntat en el seu comunicat, on asseguren que “no va cometre res del que se l’acusa”. Consideren que el govern local l’ha agafat com a cap de turc, d’exemple “de repressió com a resposta a la veu crítica”. que el procediment disciplinari estava caducat i que no té “ni cap ni peus”. En aquesta carta els agents afegeixen que l’Ajuntament ha executat la sanció sense esperar que es resolgui la petició de mesures cautelars que ha demanat Aldaz, tot i reconèixer que el consistori està en el seu dret de fer-ho.

Tanmateix, els companys d’Aldaz denuncien que “se l’acusa de formar part d’un moviment que va reivindicar els drets dels policies i la manca de seguretat a Sabadell, moviment en què va participar gran part de la plantilla”. Els policies conclouen que en els últims quatre anys Sabadell s’ha convertit en una ciutat més insegura i que en els dos propers dos mesos encara ho serà més.

El SPL-ME assegura que el govern persegueix la paraula

Per la seva part, el Sindicat de Policia Local i Mossos d’Esquadra (SPL-ME), assegura en un comunicat que “l’Ajuntament de Sabadell, amb els grups d’ERC, la Crida (CUP + ENTESA), Unitat pel Canvi (ICV + PODEMOS) i Guanyem Sabadell estan perseguint la paraula, atemptant contra la llibertat d’expressió; castigant la crítica legítima de qui no està d’acord amb ells i estant reprimint un treballador que defensa els companys”.

El cap de la Policia desvincula l’expedient a Iñaki Aldaz de motius polítics

Comentaris
To Top