Ciutat

Gesa marca posicions per les municipals: “Amb el PP, aquesta ‘mandanga’ independentista s’acabarà”

El candidat marca les seves línies estratègiques: l'habitatge, la seguretat, els barris i l'espai públic

Gesa, durant l'acte / MIREIA COMAS

"Sabadell no ha estat pitjor mai. La ciutat fa autèntica vergonya". L’alcaldable del PP, Esteban Gesa, ha presentat aquesta tarda la seva candidatura a les eleccions municipals de 2019 al Centre Cultural Virgen de Gracia (Can Puiggener). Ho ha fet entre retrets al govern quadripartit, al qual ha acusat de treballar per la causa independentista en comptes de pels veïns de la ciutat, i acompanyat del president del PP català, Alejandro Fernández, i del periodista Tomás Guasch, amic íntim de Gesa i conegut per ser "ministre de Tabàrnia".

"Amb el PP, aquesta 'mandanga' independentista s'ha acabat", ha exposat Gesa amb indignació. Per al líder popular, el govern d'esquerres ha estat el de la inacció pel que fa a qüestions com l'espai públic, la neteja i la seguretat. "Aquests senyors han tret el retrat del Rei del ple municipal, mentre la via pública va plena de llaços grocs...", ha expressat el candidat popular.

En la mateixa línia, el president del PP català, Alejandro Fernández, ha realitzat un discurs en clau de blocs independentista-unionista. Davant la situació que travessa el PP a Catalunya –amb uns resultats electorals en mínims històrics– ha posat de relleu el paper dels populars en el “moviment antinacionalista”. “No som la dreteta covarda. Hem entregat la nostra sang per Espanya", ha exposat Fernández, amb una clara referència a la darrera incorporació dels populars a Sabadell: la germana del regidor del PP de Viladecavalls, Paco Cano, assassinat per ETA l'any 2000 a Terrassa.

Fernández ha assistit a l’acte per expressar el seu suport al candidat sabadellenc. Ha volgut remarcar un tret de Gesa que considera positiu: la seva proximitat. “No trobareu cap altre candidat que pugueu aturar pel carrer i que us atengui”, ha expressat.

Publicitat

Les propostes del PP

Gesa ha fet un repàs dels problemes de la ciutat, però sobretot ha posat especial èmfasi en la situació de qüestions com l'habitatge, la seguretat, els barris i l'espai públic. Ho ha fet de nou atacant el govern municipal, a qui ha assenyalat per estar a favor de les ocupacions, per haver posat fre a la Zona Hermètica, per "empitjorar" la situació de la Policia Municipal i per haver deteriorat l'estat de la via pública.

En aquest sentit, el candidat ha proposat mà dura contra les ocupacions d'habitatge, la creació d'una ordenança contra el soroll, l'ampliació de la plantilla policial i una millora de la mobilitat a la ciutat amb previsió.

Gesa, un home de partit

Esteban Gesa (Barcelona, 1965) és un animal polític. Afiliat al PP des de 1995, és el secretari tècnic provincial de la formació. És regidor a Sabadell des de 2011 i encapçala la formació política des de 2015. Gesa és un home de partit, proper a les tesis de Pablo Casado i en la línia d’Alejandro Fernández. Al mateix temps, ha sabut marcar perfil propi municipalista: les seves intervencions al ple sovint aixequen polseguera i són especialment incisives amb el govern local.

Gesa va obtenir un sol regidor a les darreres eleccions municipals un 5,74% dels vots (4.821 sufragis). El mínim per a obtenir representació és el 5%, pel que el PP mira de reüll l’aparició les candidatures d’altres formacions polítiques, com Vox, que podrien desbancar els populars del consistori. Els populars es juguen molt en els comicis del maig.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top