Ciutat

Perarnau i CASSA s’enfronten a Twitter per un cas d’ocupació

El PP i Ciutadans han demanat la dimissió del regidor

Imatge difosa per la PAH a Twitter per denunciar la intervenció de Cassa en les canonades de la casa okupada / TWITTER

El regidor de Serveis Municipals i Seguretat, Lluís Perarnau, ha estat aquest divendres en l’ull de l’huracà arrel d’una polèmica a Twitter, a tomb d’un conflicte entre ocupes i l’empresa Aigües Sabadell.

Tot ha començat al migdia, quan el compte de Twitter de la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) ha acusat la companyia d’aigües d’intervenir per aturar les “obres necessàries per posar aigua” a la casa ocupada. Tècnics de la companyia, segons s’aprecia a les fotografies, hi haurien acudit acompanyats de la Policia Municipal.

La PAHC ràpidament ha escrit via xarxes socials als representants polítics del consistori acusant-los de col·laborar amb la “policia i empreses per a dificultar l’accés a l’aigua”. Segons els activistes, al pis hi viuen infants i de tallar el subministrament les famílies es veurien obligades a anar a buscar aigua a les fonts públiques per sobreviure.

Entre els regidors als quals ha interpel·lat l’entitat hi ha Lluís Perarnau, que s’ha solidaritzat amb els ocupes. “No tenia notícia. El tall no és solució. Ens posem a treballar perquè es restituexi el subministrament de manera inmediata”, ha piulat el polític.

En menys d’una hora, Aigües Sabadell (CASSA), ha difós un comunicat en relació al succés. En el text, la companyia d’aigües assegura que “una empresa externa no acreditata” havia “manipulat una de les canonades que intervenen en el servei d’aigües de la ciutat sense autorització i de forma unilateral”. “Com a mesura preventiva davant els possibles riscos sanitaris i de garantia de servei per a la resta d’usuaris, tècnics d’Aigües Sabadell han inspeccionat la zona, han acreditat la intervenció indeguda a la canonada i han evidenciat la precària situació en què havien deixat la conducció de distribució general que abasteix els veïns i veïnes de la zona”, ha afegit CASSA.

L’empresa ha volgut deixar clar que “en cap moment ha tallat l’aigua al bloc de pisos conegut com “La Maternitat d’Elna” [on viuen els ocupes], doncs en la inspecció d’aquest matí s’ha comprovat que no disposaven de subministrament”. La companyia també ha volgut recordar que “mai es talla l’aigua a cap client en risc de vulnerabilitat econòmica acreditada pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Sabadell”.

Les explicacions de CASSA no han acabat de convèncer Lluís Perarnau, criticat a les xarxes pels pro-ocupes, que ha citat el tuit de l’empresa assegurant que “CASSA podria facilitar el subministrament d’aigua al bloc en comptes de distingir entre clients i no clients i fer comunicats patètics. Per cert, el suport de Policia Municipal no ha passat per les meves mans. Però, no patiu. He pres nota”. Perarnau és el màxim responsable polític de la Policia Municipal, amb qui ha tingut desavinences.

Durant la tarda, Ciutadans i el Partit Popular han demanat la dimissió del regidor, en considerar que dona l’esquena als agents. “Demanarem responsabilitats davant la gravetat d’aquest fet. Només Aigües Sabadell pot tocar les instal·lacions per no posar en risc la salubritat de l’aigua. Farts de la política d’aquest govern de promoure les ocupacions posant en risc al conjunt de veïns”, ha expressat el regidor de Cs Adrian Hernández a Twitter. Al seu torn, el regidor i alcaldable del PP, Esteban Gesa, ha escrit a Twitter que “el tema del ‘ínclit’ Sr. Perarnau amb el tema de Cassa i la Policia Local, amenaçant i exercint de comissari polític a favor d’Okupes, és propi d’un lamentable comissari polític! Faci vostè el favor de dimitir, pel bé de la ciutat!”.

Posteriorment, Perarnau ha acusat l’oposició de tergiversar les seves paraules. Cap al final del dia d’aquest divendres, segons ha informat la PAHC a través de les xarxes socials, els pisos ocupats tenien aigua corrent.

Comentaris
To Top