Ciutat

El cap de la Policia desvincula l’expedient a Iñaki Aldaz de motius polítics

Policies municipals amb la samarreta 'Llibertat expedientats polítics' / @CPU_POLICE

L’Intendent Major de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada, no atribueix l’expedient al delegat sindical de la UGT a la Policia Municipal Iñaki Aldaz a una “represàlia política”, com denuncia el sindicat, sinó a un aspecte de comportament intern d’anys anteriors. Segons Quesada, els fets es remunten a l’octubre del 2016, quan Aldaz va fundar el col·lectiu Policías Unidos (CPU), de la qual n’és el president, i encara no era delegat sindical; l’expedient es va inciar al desembre d’aquell any. “En cap moment hem obert un expedient a cap delegat sindical perquè els fets es van fer amb anterioritat a aquesta circumstància”, assegura Quesada. El cap de la policia manté que un dels motius de l’expedient va ser desvelar una operació policial contra la crema de contenidors i l’altre reiterades faltes de respecte als comandaments policials; pels dos casos se li atribueixen dues faltes greus “molt ben acreditades”, defensa Quesada. L’Intendent assegura que expedientar aquest agent “era una decisió que havíem de prendre perquè hi ha unes formes en les relacions amb l’estructura i les operacions del cos que no poden sortir com van sortir”

L’expedient va quedar redactat al març del 2017, a l’espera que dos interventors externs fessin la proposta sancionadora. Aquesta proposta es va comunicar la setmana passada i proposa una sanció de sou i feina de dos mesos, un per cada fet greu que se li atribueix. Ara l’expedient està sobre la taula del regidor responsable de la Policia, Lluís Perarnau, que és qui haurà d’aprovar les mesures en els propers dies. Perarnau ha assegurat que hi haurà la sanció per dues faltes greus, però ha obert la porta a què la sanció no arribi al mes per cadascuna. El regidor assegura que “hem d’acabar de decidir, igual no són ben bé un mes per cada una, però sí que hi haurà una part de sanció”. Quan les aprovi, també haurà de determinar a partir de quan s’executen. Ahir un grup de policies del torn de nit, com Aldaz, van fotografiar-se amb una samarreta on es llegeix ‘Llibertat expedientats polítics’ en referència a l’agent expedientat. En un primer moment també es va incloure a l’expedient a la vicepresidenta de Polícias Unidos, segons Quesada, però ell mateix assegura que en va quedar fora en estar de baixa per malaltia.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top