Publicitat
Ciutat

“Es jutja la democràcia”: el sobiranisme surt al carrer el primer dia de judici del procés

Unes 2.000 persones es concentren al Racó del Campanar contra l’inici del judici del procés

Un moment de la concentració al Racó del Campanar / ÓSCAR ESPINOSA

Unes 2.000 persones s’han concentrat aquest dimarts al vespre al Racó del Campanar per a protestar contra el judici del procés, que ha començat aquest 12 de febrer al Tribunal Suprem, a Madrid. Amb la lectura d’un manifest conjunt, com s’ha fet a tot Catalunya, que reclama l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats, les entitats independentistes insten a mobilitzar-se en els propers dies i criden a la vaga general del 21 de febrer. L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assistit a l’acte independentista.

Després de la concentració, els CDR s’han desplaçat fins als jutjats, per denunciar que no reconeixen la justícia espanyola, i hi han deixat més d’una vintena de bosses d’escombraries. Més tard, a la plaça de Catalunya, hi ha hagut set persones identificades pels Mossos.

A Sabadell el manifest l’han llegit per la coordinadora local de l’ANC – Sabadell per la Independència, Neus Alsina, i la presidenta d’Òmnium Sabadell, Teresa Mira. Alsina ha assegurat que es jutja la democràcia per part d’un tribunal que no és “ni competent ni imparcial”. El document posa en valor la pluralitat de sensibilitats polítiques que asseguren que s’han concentrat en rebuig al judici. Mira ha llegit un fragment del manifest que denuncia que “els nostres drets estan en perill” i, també, la pròpia democràcia.

Entre les persones concentrades, l’Eulàlia, que ha explicat que concentra-se o manifestar-se “és de les poques coses que podem fer sense perill. Són unes mentides tan grans que sembla que visqui en un somni, el que està passant és irreal”. Per la seva part, la Dominica -que tampoc ha volgut revelar el seu cognom-, ha afegit que “estem enrabiades, enfadades, impotents. Sentim tristesa i ràbia” pel judici que acaba de començar.

Posteriorment a la concentració els CDR han iniciat una marxa fins als jutjats de Sabadell a portar-hi escombraries. Hi ha hagut algun moment de tensió amb els Mossos, que ja els esperaven blindant la seu judicial amb una desena llarga d’efectius i cinc furgones a les portes. Els membres del CDR han arribat als jutjats fent crits com “li diuen democràcia i no ho és” o bé “el vostre conseller és a la presó”, en referència a l’exconseller d’Interior i exresponsable polític del cos policial, Joaquim Forn.

Els CDR han deixat bosses d’escombraries a l’entrada dels jutjats / ÓSCAR ESPINOSA

Quan la concentració davant els jutjats s’ha començat a dissoldre, a quarts de nou del vespre, un grup de membres del CDR s’ha desplaçat fins a la plaça de Catalunya, on hi ha hagut una asseguda a terra col·lectiva. Aleshores, els Mossos han identificat set persones, segons el CDR de Sabadell, “amb molta agressió”. No hi ha hagut detinguts tot i que sí corredisses i escridassades segons expressen des del CDR.

Moment en què diversos membres del CDR s’han assegut a terra / CDR

Aquesta no ha estat l’única concentració independentista, després de l’aturada als llocs de treball que també s’ha fet aquest dimarts a les 12h.

Accions de suport als presos per l’inici del judici de l’1-O

Publicitat
Comentaris
To Top