Ciutat

Ciuró vol convertir l’Artèxtil en el 22@ de Sabadell

Ciuró, atenent els mitjans / D.S.

L’alcaldable de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, proposa que l’Artèxtil sigui un espai on s’hi puguin establir start-ups, a mode de districte 22@ com el de Barcelona. Ciuró ha exposat el seu projecte de transformació de la Gran Via aquest dijous a la Cambra de Comerç de Sabadell, on abans ha atès als mitjans i ha explicat les principals línies del projecte.

La reconversió de l’Artèxtil només és un dels punts que planteja el projecte de Ciuró, de replantejament de la Gran Via amb un horitzó per a fer-ho fins al 2030. Tot i així, hi ha unes quantes iniciatives que la candidata creu que es poden iniciar en el proper mandat. La candidata a l’alcaldia vol “desenvolupar tot el potencial de la indústria vinculada al coneixement”, i això, segons ella, passa per potenciar el “rectangle del coneixement” que és aquesta via sabadellenca. La reformulació de la Gran Via suposaria potenciar el Taulí, la Caserna, la seu de la UAB a Sabadell, l’ESDi, la Fira i l’EOI.

Transformar la Gran Via

A hores d’ara, és el projecte estrella de Lourdes Ciuró: pacificar la Gran Via, cosir els barris que separa, apropar el riu Ripoll i els barris de l’est amb la resta de la ciutat, potenciar l’economia de l’entorn i millorar la qualitat de vida dels sabadellencs. El projecte parteix del treball de final de màster (TFM) de l’actual regidor independent del PDECat Toni Font. L’anàlisi és que hi ha 45.000 persones que viuen a cinc minuts de la Gran Via i fins a 100.000 que la tenen a deu minuts. Actuar-hi, per tant, tindria un impacte en una gran part de la població veïna, però també de pas.

El primer objectiu de Ciuró és reduir el trànsit d’aquesta via per a reduir la contaminació i millorar la qualitat de vida dels seus veïns. Per a aconseguir reduir els 30.000 vehicles que hi passen diàriament, la candidata insta la Generalitat a connectar la carretera de Castellar amb la C-58 mitjançant la Ronda Nord, pel traçat “menys lesiu” pel territori. D’altra banda, Lourdes Ciuró assegura que “Sabadell no pot no tenir una ronda est”, per a desviar el trànsit que prové d’aquesta banda i, alhora, millorar les comunicacions amb els polígons industrials.

Mentre no arribin aquestes rondes, però, hi ha aspectes que es podrien treballar en el proper mandat. Si és alcaldessa, Ciuró proposa que la plaça d’Antoni Llonch sigui un gran pulmó verd, en línia amb l’objectiu de reduir la contaminació de la zona de la Gran Via. Per a fer-ho, proposa treure els autobusos de la plaça d’Antoni Llonch i traslladar-los a les estacions de Sabadell Nord i Sabadell Sud de la Renfe, que preveu convertir en estacions intermodals. Aquesta iniciativa assegura que la podria dur a terme en els propers quatre anys si és alcaldessa.

Obrir els pàrquings d’FGC, l’edifici de Correus i fer una residència d’estudiants

La candidata de Junts per Sabadell també s’ha compromès a obrir els pàrquings de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalumya (FGC) que estan fets però sense ús sota les estacions de Sabadell Nord, a l’avinguda de Josep Tarradellas, i Sabadell Plaça Major, al Passeig. Ciuró també vol construir una residència per a estudiants aprofitant naus buides del carrer de Bilbao, ben a prop de la UAB de Sabadell i donar un ús comercial a l’edifici de Correus, abandonat des de fa anys. En aquest punt, Lourdes Ciuró no hi vol un equipament municipal, sinó una activitat que ajudi a dinamitzar la zona.

Entre els projectes de l’alcaldable, solucionar el conflicte amb l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i convertir-la en una eina “a favor de la recerca i del coneixement”. Ciuró recupera la idea que la Caserna sigui un centre d’investigació del Taulí, però no només això perquè considera que hi ha espai per a diferents coses. Per a potenciar l’economia local, altres propostes de la candidata de JxS són obrir naus buides per a emprenedors i crear una regidoria específica d’Empresa i Coneixement.

Lourdes Ciuró no es presentarà a les eleccions generals en cas que n’hi hagi

Publicitat
Comentaris
To Top