Ciutat

Convocada una manifestació en contra del tancament del servei d’oncologia infantil del Taulí

Diferents representants de les entitats que convoquen la manifestació / D.S.

La Taula Social d’Entitats de la Comarca del Vallès ha convocat una manifestació el pròxim dijous 28 de febrer per protestar pel tancament del Servei d’Oncologia infantil de l’Hospital Taulí. La manifestació començarà a les 6 de la tarda i baixarà fins l’Ajuntament on coincidirà amb la celebració del Ple.

Tal com ha explicat el president de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), Manuel Navas, buscaran que els regidors de tots els grups municipals parin el ple per a sumar-se a la protesta per recuperar el servei d’Oncologia pediàtrica. El “crit de guerra” d’aquesta mobilització, de fet, serà “L’oncologia infantil al Taulí”, ha explicat Navas.

La doctora Montserrat Melo, pionera en el servei d’Oncologia del Taulí, ha assegurat que les raons donades per traslladar el servei infantil d’Oncologia a Vall d’Hebron no tenen sentit. Segons Melo, “el servei ofert al Parc Taulí durant més de quaranta anys ha estat el millor possible”. “Si necessiten un tractament concret que s’havia de fer fora del Parc Taulí, se’ls envia al millor lloc” explica la doctora.

Chus Merino, membre de la Taula d’Entitats, ha volgut recalcar el factor de proximitat per mantenir l’oncologia infantil al Taulí. Merino ha assegurat que el canvi ha estat una “qüestió política”, ja que si asseguren que en un lloc amb més pacients els nens estaran més ben atesos, haurien pogut optar per “ampliar l’espai de referència a tot al Vallès” per arribar al nombre per mantenir el servei.

A més, segons la doctora no s’ha tingut en compte la proximitat, un punt essencial per als nens que estan en tractament.

Comentaris
To Top