Publicitat
ESPORTS

El Trofeu Promoció-Memorial Natalia Amiel és una gran festa de l’atletisme escolar

La competició es va disputar a la Pista Coberta/Ll. Franco

La Pista Coberta de Sabadell va bullir de debò amb la novena edició del Trofeu Sabadell de Promoció, també sisena edició del Memorial Natalia Amiel. Es tracta d’una de les competicions més multitudinàries no només de l’atletisme sinó de tot el món de l’esport en aquestes categories. Es va instaurar l’any 2010 coincidint amb la inauguració de la Pista Coberta per un encàrrec del president de la Joventut Atlètica Sabadell, Josep Molins; el llavors secretari tècnic de l’entitat, Jaume Amiel juntament amb la seva filla i entrenadora, Natàlia. D’aquí ve que des de finals de 2012 s’hi afegís el caràcter de Memorial després de la sobtada mort de la jove exatleta i monitora de l’entitat.

Enguany ha mantingut, i fins i tot s’ha superat en alguna jornada, el nombre de participants d’arreu de Catalunya. Han estat més de 4.800 participants en les sis sessions prèvies de classificació, amb rècord absolut en la jornada del 10 de febrer amb més de 900 corredors. Un fet que explica aquesta gran participació és la il·lusió que suposa pels nens i nenes de Promoció -des de prebenjamins fins a cadets- córrer en una gran instal·lació com la Pista Coberta. Alguns vénen de punts tan diversos i allunyats com Lleida, Ascó, Andorra o Puigcerdà. També es pot considerar un Campionat de Catalunya oficiós.

El dissabte passat es va celebrar la jornada final amb 400 atletes lluitant per pujar al podi en les seves respectives proves i categories. Els guanyadors es van endur un peculiar diploma emmarcat i fet a peu de pista per l’Àngels Barris amb el nom de cada un d’ells i amb lletra de redondilla. Una petita obra d’art.

En l’apartat de resultats cal dir que més d’una vintena d’atletes de la Joventut Atlètica Sabadell van assolir medalles, destacant els dos triomfs dels equips masculí i femení de relleus 4×200 benjamins i la victòria de l’aleví Marta Escalera en 60 m llisos amb un registre de 8”95. Són els atletes del futur.

Publicitat
Comentaris
To Top