Ciutat

L’esport serà peça clau en el programa de Lourdes Ciuró

Intervenció de Gerard Figueras durant l'acte juntament amb Lourdes Ciuró/P.F.

En un acte celebrat a l’auditori del Centre Cívic Cal Balsach, l’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, va deixar clar que l’esport es convertirà en un element fonamental en el seu programa. “És un dels eixos principals de la política municipal i el volem convertir en una marca de ciutat. Tenim feina feta gràcies al treball d’entitats i clubs, però ens cal unir sinergies”, va explicar. Segons Ciuró, el món de l’esport hauria de servir per afavorir “la cohesió social i com un factor positiu en l’apartat econòmic”.

Un altre aspecte que va voler destacar, partint sempre des de la “pacificació de la Gran Via”, és el rectangle estratègic que formen “Hospital Taulí, Universitat, ESDI, Club Natació, l’espai de la Caserna i Fira Sabadell” juntament amb el Riu Ripoll i l’antiga fàbrica Artextil “per convertir-se en un espai de recerca i captació de talents”.

També va subratllar que “Sabadell s’ha de convertir en un referent en l’àmbit cultural i esportiu” i per això “cal diàleg i adaptar-se a les necessitats dels clubs, entitats i esportistes a l’hora de concedir horaris d’entrenament en les diferents instal·lacions de la ciutat. Hem de facilitar l’accés”. L’objectiu global de Lourdes Ciuró és “lluir el capital esportiu de la ciutat per una qüestió de prestigi i valor econòmic. Fa 20 anys que Sabadell no té un projecte de ciutat i ara tenim una gran oportunitat”.

En l’acte també va participar el Secretari General de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, qui va fer un repàs de la situació actual de l’esport català i la negativa incidència de la gestació de la Llei de l’Esport des de Madrid en contraposició amb la Llei de l’Esport català. “És un assumpte que tenim molt difícil”, va admetre. També va mostrar la seva preocupació pel tema del voluntariat. D’altra banda, va animar a unir esforços entre Ajuntaments, Diputació i Generalitat i va elogiar la decisió i determinació de Lourdes Ciuró. “L’esport ha estat pal de paller a Sabadell els últims 25 anys i l’Ajuntament sempre té un paper fonamental per créixer. A més, és una ciutat amb un gran poder organitzatiu. Per exemple de Pista Coberta només n’hi ha una i és aquí”. En el col·loqui van participar alguns assistents, entre els quals es trobaven fins a sis presidents d’entitats esportives de la ciutat.

Comentaris
To Top