Ciutat

Els sabadellencs Jordi Cuixart i Carme Forcadell declararan aquest dijous

S’espera que avui s’interrogui, per aquest ordre, a Santi Vila, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell

Cuixart i Forcadell (a la dreta de la imatge), juntament amb l'exconsellera Dolors Bassa, en un moment del judici / EFE

El Tribunal Suprem reprèn els interrogatoris als acusats aquest dijous a les deu del matí amb l’exconseller Santi Vila. S’espera que un cop declari ho faci l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, i més tard els sabadellencs Jordi Cuixart (Òmnium Cultural) i Carme Forcadell (expresidenta del Parlament). Ambdós presos seran jutjats en un dia de mobilitzacions a Sabadell i arreu del país, en el marc de la vaga general convocada per l’Intersindical-CSC.

El president del tribunal del judici al Procés, Manuel Marchena, va apretar dimecres l’accelerador per completar tota la fase d’interrogatoris d’acusats. En una sessió maratoniana que va allargar-se de 10 del matí a les 21.30 de la nit, el tribunal va fer declarar l’exconseller de Justícia, Carles Mundó; el de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; l’exconsellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa; i la de Governació, Meritxell Borràs.

La previsió del tribunal és que la sessió d’aquest dijous sigui llarga –i vagi més enllà de les sis de la tarda com és habitual– amb la intenció de poder enllestir-ho tot i ja començar dimarts que ve amb els primers testimonis; entre els quals es troba l’expresident espanyol, Mariano Rajoy, l’expresident de la Generalitat, Artur Mas; i l’actual president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. Dimarts també s’espera que testifiqui el sabadellenc Xavier Domènech (antic líder dels comuns al Congrès) i dijous, Gabriel Rufián, diputat d’ERC.

Suport institucional a Carme Forcadell

Comentaris
To Top