Publicitat
Oci i cultura

El sabadellenc Toni Quero guanya el XXXII Premi Tiflos de Poesia, convocat per l’ONCE

El treball El cielo y la nada, de l’escriptor sabadellenc Toni Quero, ha estat escollit guanyador dels Premis Tiflos de Literatura 2018 en la modalitat de poesia. Aquest guardó -convocat per la ONCE i dotat amb 10.000 euros– també ha reconegut al mexicà Josué Sánchez en la modalitat de conte i a Miguel Ángel Carcelén -d’Albacete- en la de Novel·la. Quero s’ha imposat per sobre d’altres 324 poetes, 15 d’ells amb discapacitat visual.

“El llibre de Toni Quero té molt de pes al món de la poesia”, ha destacat el crític literari i professor Ángel Luis Prieto, membre del jurat. Prieto ha afegit que, tot i que l’obra del jove sabadellenc és encara breu, “ens fa moure’ns de la nostra aparent comoditat per a obrir-nos a altres mons expressius”. Quero ha estat frec a frec -segons el jurat- amb altres tres finalistes.

En total, als Premis Tiflos 2018 s’han presentat 843 treballs, tots ells en llengua castellana. A més del premi en metàlic, els guanyadors veuran la seva obra publicada per part de l’editorial Edhasa/Castalia.

Publicitat
Comentaris
To Top