Ciutat

Els advocats de Carme Forcadell porten el seu cas a la justícia europea

Els lletrats han recorregut la situació de presó preventiva de l’expresidenta del Parlament davant el Tribunal Europeu de Drets Humans

Forcadell, en una imatge d'arxiu del gener del 2017 / ACN

La defensa de Carme Forcadell ha presentat aquest dimarts un recurs contra la presó provisional de l’expresidenta del Parlament davant el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg. Forcadell és la primera política independentista empresonada que ha recorregut la seva situació al TEDH. Ho ha fet, a més, el mateix dia en què la sabadellenca testifica davant el Tribunal Suprem espanyol.

Els advocats de l’antiga presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana consideren “desproporcionada” la presó preventiva contra la seva clienta, que fa 341 nits que dorm a presó. El Tribunal Constitucional (TC) espanyol encara no s’ha pronunciat sobre els recursos presentats per la defensa de Forcadell, fet pel qual els lletrats han decidit portar el cas a Europa.

Aquest mateix dimarts el TC ha fet públiques les interlocutòries acordades la setmana passada i que mantenen la suspensió com a diputats a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Carles Puigdemont. L’alt tribunal manté la suspensió decretada pel jutge instructor de la causa contra l’1-O, Pablo Llarena, fins la ressolució definitiva dels recursos presentats pels polítics independentistes.

Forcadell limita el seu paper en el Procés en el Judici de l’1-O: “No vaig participar en cap estratègia”

Publicitat
Comentaris
To Top