Ciutat

L’Ajuntament només ha gastat un 6% dels fons destinats a la nova campanya de l’IBI

El portaveu de Cs a l'Ajuntament, Adrián Hernández, en una imatge d'arxiu / ÓSCAR ESPINOSA

La campanya municipal de bonificacions a l’IBI a les famílies vulnerables i amb pocs recursos que l’Ajuntament de Sabadell va posar en marxa l’any passat només ha gastat 21.000 euros dels 350.000 que s’havien destinat a aquest efecte, un 6%, segons dades fetes públiques aquest dimecres per Ciutadans (Cs). El seu portaveu, Adrián Hernández, valora la xifra de “ridícula” i de “fiasco“.

En un comunicat, l’edil subratlla que “les ajudes només han beneficiat al 8,14% de les persones que podien rebre-les”, és a dir, només 114 famílies han tingut la promesa rebaixa de l’impost, davant les 1.400 que el consistori es va fixar com a objectiu el juliol de l’any passat. Les ajudes anaven destinades en principi a famílies amb rendes baixes, persones grans amb pocs ingressos, aturats i ciutadans sense subsidi ni prestació.

L’Ajuntament, segons les mateixes dades, ha rebutjat 4 de cada 10 peticions, un 43% en total. En el 85% dels casos rebutjats, el consistori ha al·legat que els sol·licitants no estaven al corrent dels impostos i taxes. Hernández conclou que la iniciativa municipal ha estat “un gest de cara a la galeria que no ha portat enlloc”.

Comentaris
To Top