Ciutat

Smatsa lamenta que l’Ajuntament no esperi a la sentència per recuperar 2,2 milions d’euros

Operaris d'Smatsa / LLUÍS FRANCO

L’empresa concessionària del servei de recollida de residus i neteja viària, Smatsa, lamenta que l’Ajuntament hagi escollit el sistema de compensació per cobrar els 2,2 milions d’euros de les liquidacions dels anys 2014 i 2016 abans que hi hagi una sentència. Ho consideren un “enriquiment injust”. Així ho ha informat en un comunicat emès aquest mateix dijous a la tarda.

Segons Smatsa, aquests diners corresponen a serveis prestats tot i no estar inclosos en el contracte signat amb el consistori, l’any 2012. Però l’empresa argumenta que tot i no estar inclosos en el contracte, aquests serveis es van fer “a petició i amb la prèvia aprovació” dels serveis tècnics municipals. A part, en el comunicat la concessionària detalla que els serveis van ser “mensualment verificats i fiscalitzats dins del
procediment de control que exigeix el sistema de certificació, el qual obliga a detallar cadascun dels serveis prestats”.

Smatsa defensa que els serveis prestats en qüestió mai van suposar incrementar l’import del contracte, i assegura que la seva introducció només va suposar la substitució d’uns serveis per uns altres, “que els mateixos tècnics municipals van considerar més necessaris per a la ciutat”, destaquen. I remarquen que “òbviament, Smatsa, no va guanyar res amb aquests canvis”.

“La reclamació vulnera els plecs del contracte”

D’altra banda, l’empresa denuncia que el motiu de la reclamació que li fa l’Ajuntament vulnera el plec de condicions del contracte perquè “en la seva clàusula 15.2 es limita l’aprovació de liquidacions a dos únics supòsits: la revisió de preus d’acord amb l’evolució de l’IPC i les modificacions en el servei que resultin favorables per al concessionari”.

Smatsa reclama una solució per evitar “greus dificultats”

L’empresa de neteja assegura que la seva solvència econòmica està garantida, i que està al corrent del pagament als treballadors, però remarca que la situació pot provocar “greus dificultats” econòmiques “si no s’articulen solucions que permetin afrontar la compensació aplicada directament sobre l’única font d’ingressos d’Smatsa, que no és altra que les factures mensuals abonades per l’Ajuntament per la prestació dels serveis”.

Comentaris
To Top