ESPORTS

El Girona guanya la Supercopa de Catalunya en una Creu Alta quasi plena (1-0)

El francès Todibo, que va debutar amb el Barça, en una acció davant Lozano/Ò. Espinosa

El Girona ha aconseguit el primer títol de la seva història després d’imposar-se per 1-0 al FC Barcelona en la final de la Supercopa de Catalunya en una Creu Alta que quasi es va omplir amb 10.700 espectadors. Un gol de penal de l’uruguaià Cristhian Stuani en el minut 69 va ser suficient en un partit d’alternatives però poques ocasions de gol. Es premiava, d’aquesta manera, la implicació del conjunt gironí, que ha afrontat el partit amb tota la plantilla del primer equip.

En canvi, el FC Barcelona va apostar pels 7 futbolistes que exigeix la reglamentació -la majoria suplents- i 12 del filial blaugrana de Segona Divisió B. Els aficionats van poder veure, això sí, el debut del central francès Jean Clair Todibio amb el Barça. També va sortir en l’onze un altre dels fitxatges del mercat d’hivern, Prince Boateng, protagonista de les primeres accions ofensives del partit. Però a poc a poc, el Girona s’ha apoderat del control i a la primera part ha gaudit d’un parell d’oportunitats per avançar-se en el marcador.

A la represa, Eusebio Sacristán ha anat reforçant l’onze amb futbolistes de màxim nivell com Portu i Stuani i ha trobat la recompensa. Un penal clar del sabadellenc Àlex Collado sobre el jove Valery assenyalat pel col·legiat sabadellenc David Medié Jiménez ha permès Stuani superar a Cilessen per la seva dreta. El Barça ha reaccionat i en els últims minuts ha pogut empatar, però li ha faltat encert en la finalització. El Girona, doncs, ha pogut aixecar la Supercopa de Catalunya en la seva primera participació just quan començava a ploure.

Satisfacció de Soteras

El president de la Federació Catalana, el sabadellenc Joan Soteras, era un dels homes més satisfets d’una llotja que ell coneix molt bé dels seus anys de president arlequinat. “Era un dia molt especial per a mi i m’ha fet molta il·lusió veure la Creu Alta pràcticament plena de gom a gom”. La xifra oficial d’assistència ha estat de 10.700 espectadors, amb una gran majoria de quitxalla de molts clubs de Catalunya. Un grapat d’autocars han ocupat l’esplanada a prop de l’Estadi.

La llotja també s’ha omplert, destacant la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, qui ha rebut de Joan Soteras una rèplica del trofeu. També han assistit el secretari General de l’Esport i Activitat Física, Gerard Figueras, els presidents dels dos clubs, Josep Maria Bartomeu i Delfí Gelí, l’alcalde de la ciutat, Maties Serracant, la regidora d’Esports, Marisol Martínez i el president del Centre d’Esports, Esteve Calzada. Durant unes hores, la Creu Alta s’ha convertit en una festa del futbol català.

Comentaris
To Top