Ciutat

Gesa (PP): “El govern vol blindar els comandaments policials abans de marxar”

El portaveu del PP de Sabadell, Esteban Gesa, durant la roda de premsa / D.S.

“El govern municipal vol ocupar amb ‘k’ la policia”. Així de crític s’ha mostrat Esteban Gesa, portaveu del PP de Sabadell, amb la gestió de la policia local. El popular ha carregat contra la “falta de ompromís del govern local” i ha recordat la manca d’efectius i de recursos.

“El tiroteig a la plaça Picasso, un cap de setmana que semblava Sant Joan amb la crema de 22 contenidors, dos robatoris simultànis… la ciutat cada cop està més insegura i aixo indica la falta de compromís del govern local”, ha carregat Gesa. Sabadell hauria de tenir 374 agents seguint la ràtio establerta per la Federació Espanyola de Municipis d’un agent per cada 667 habitants. “En aquest cas, el nombre de patrulles actives era dos i no van poder atendre els incidents”, assegura.

“A Sabadell només disposem de 220 efectius en plantilla i més del 15% està de baixa”, ha lamentat Gesa. “Tenim un dèficit brutal”, continua, “el que produeix una inseguretat a tots els barris de la ciutat”. El popular també ha recordat la jubilació de 20 agents aquest 2019 que es cobriran amb 13 efectius de l’acadèmia de policies.

Pla Director

“Estem parlant d’un govern antipolicial, antisistema i antiseguretat”, diu. “No ens estranya que el regidor Perarnau i l’alcalde, en lloc de crear mes places –una de les propostes del PP–, ho dificultin”, diu.

En aquest sentit, Esteban Gesa ha carregat contra la decisió del govern d’aprovar un Pla Director de la Policia Municipal als últims mesos de legislatura. “Quin sentit té, quan no han fet res en quatre anys?”, pregunta. “Volen blindar els comandaments de la policia abans de marxar”, considera. Així, s’ha creat la plaça per l’Intendent Major i es nomenaran quatre places de cap, tres de sergent i dos de sotsinspector.

“Seria una actitud de respecte i de transparència que es prenguessin aquestes decisions una vegada s’hagin produït les eleccions municipals”. Tot i això, el portaveu popular ha reconegut que es tracta d’una maniobra que s’ajusta a la legalitat.

Comentaris
To Top