Castellar del Vallès

Un veí de Castellar condemnat a presó permanent revisable

Imatge d'arxiu d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra / D.S.

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a presó permanent revisable a un home de 46 anys, per agressió sexual i assassinat amb traïdoria d’una dona. Els fets van succeir el 19 de desembre de l’any 2015, quan l’acusat va violar i assassinar a una dona a la urbanització d’Airesol de Castellar del Vallès. La investigació va anar a càrrec del jutjat d’instrucció número 4 de Sabadell i un jurat popular ha dictaminat la culpabilitat de l’acusat.

Els fets van succeir el 19 de desembre de l’any 2019. Cap a la 1.00 h de la matinada es va celebrar una festa al domicili de l’acusat, P.C. Al llarg de la nit es van consumir drogues i alcohol i, cap a les 7 del matí, 3 de les 5 persones que participaven a la festa van decidir marxar, moment en que l’autor del crim i la víctima es van quedar sols.

Segons va esclarir la investigació, l’assassinat es va produir entre les 8.00 h i les 18.00 h d’aquell mateix dia. Segons s’explica a la sentència, la dona va ser agredida sexualment per P.C i posteriorment va morir estrangulada per aquest. La investigació va provar que la dona no va poder oposar residència, degut a la ingesta de diferents substancies estupefaents i alcohol.

Ell va avisar la Policia

Cap a les 18.17 h d’aquell dia, P.C avisa a la Policia Local de Castellar de què la víctima es trobava inconscient i ferida després d’haver caigut per les escales del domicili. Dos agents del cos es van desplaçar i van trobar a la víctima dins d’un sac i tapada amb una manta al garatge del domicili. La investigació va passar a mans dels Mossos d’Esquadra, que van detenir a l’acusat com a únic sospitós dels fets, i aquest va quedar en presó preventiva des d’aquell moment.

Contradiccions a la defensa

 Segons explica la sentencia, la defensa de l’acusat es va contradir en diferents ocasions. En un primer moment, van assegurar que la mort per asfixia s’havia produït perquè la víctima s’havia tragat una pròtesi dental, posteriorment van assegurar que havia caigut per les escales, i en una tercera versió, asseguraven que al aixecar-se del llit havia caigut i s’havia colpejat amb la tauleta de nit.

Cap d’aquests motius podien causar la mort per asfixia, ja que a l’autòpsia no es va trobar la pròtesi dental al coll, i  cap perit ha avalat l’asfixia per la caiguda.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top