Oci i cultura

Dàmaris Gelabert omple La Faràndula de música educativa per als més petits

Dàmaris Gelabert
Dàmaris Galabert duarant el concert a La Faràndula / VICTÒRIA ROVIRA

Els nens i nenes que van omplir la sala del teatre la Faràndula aquest passat diumenge estaven més que impacients. Amb la mirada clavada a l’escenari, encara fosc, esperen a la cantant que els ajuda amb les rutines diàries d’ençà que s’aixequen fins que van a dormir. La Dàmaris Gelabert canta per a l’aprenentatge dels més petits de la casa i ells, agraïts, esperen avui poder cantar amb ella tot el que han après.

Només calen els primers ritmes de la cançó ‘Tot sona’ per posar a tots drets mentre busquen per l’escenari esverats, la veu de la Dàmaris. Després de cridar el seu nom diferents vegades, apareix des d’un lateral la cantant llesta per cantar tots junts. Alguns nens, encara drets, segueixen el que està passant tot picant de mans i cantant paraula per paraula la primera cançó de la tarda. D’altres, atònits, miren a la Dàmaris sense acabar d’assimilar que, aquest cop, es troba davant seu cantant les cançons que tant han escoltat. L’alegria que desprèn la cantant des de l’escenari ha aconseguit atrapar tant a petits com a grans, ja que no hi ha ningú a sala que no estigui cantant.

A poc a poc i a mesura que avança el concert, els més petits repassen i demostren a la cantant, tot el que han après gràcies a ella. Quan la Dàmaris crida “Visca a dutxa!”, el seu jove públic fa eco de les seves paraules fent gestos amb els braços. Tot seguit toca rentar-se les dents. Primer, la mateixa cantant acompanyada de les seves tres joves coristes, agafa a l’aire un raspall de dents mentre canta. En pocs segons, la sala es troba plena de nens i nenes rentant-se les dents amb el seu particular raspall imaginari.

Arriba el torn de les pessigolles i les carícies. Aquest cop però, són els pares els encarregats de reproduir les “formiguetes” de la cançó en els seus fills encara hipnotitzats per la veu de la Dàmaris. Només tornen en si quan senten que “és l’hora de la música”, i com si fos un truc màgic, tots i totes comencen a fer diferents sons amb mans i peus.

Al final del concert, els nens canten ‘Els dies de la setmana’ a ple pulmó demostrant més que mai que la Dàmaris Gelabert continuarà present en la seva educació. En part perquè, tal com diu ella, “amb música tot és més fàcil” i acaba resultant una forma molt més divertida d’afrontar els dies.

Comentaris
To Top