Publicitat
Ciutat

Sabadell per la República – Primàries Catalunya, el nom més probable de la candidatura de Primàries

Jordi Folch, al centre, en la trobada de Primàries a Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

La candidatura independentista Primàries Sabadell estudia diferents noms per presentar-se a les eleccions municipals, però segons ha pogut saber el D.S. el més probable és que la marca electoral d’aquest partit sigui Sabadell per la República – Primàries Catalunya.

El president de Primàries Sabadell, Jordi Folch, ha explicat que aquest nom “és el que està més avançat, de totes les opcions que hi ha sobre la taula, és la que té més pes”, però hi posa distància i recorda que, de moment, “és una possibilitat”. El nom es decidirà a partir del 23 de març, un cop s’hagin escollit els candidats i es debati el programa electoral.

Segons Folch, Sabadell per la República – Primàries Catalunya és una idea que agrada perquè agrupa els conceptes de ‘Sabadell’, ‘República’ i ‘Primàries’.

Aquesta proposta, a més, va en la línia del que Primàries Catalunya està buscant a nivell nacional, que és crear noms que incloguin aquestes conceptes. A Rubí, per exemple, s’ha escollit el nom de Rubí Republicana – Primàries Catalunya.

Converses amb partits

Folch ha avançat aquest dimecres que hi ha converses amb alguns partits i que és probable que en uns dies es puguin donar més detalls. Es tracta d’un aspecte rellevant perquè si bé Primàries va néixer per fer una candidatura independentista única, i aquest objectiu almenys a Sabadell no s’ha aconseguit, caldrà veure quins passos acaba fent el partit, que el que sí que té clar és que es presentarà a les eleccions.

Presentació dels candidats

Durant aquests dies Primàries Sabadell – partit impulsat per l’ANC– ha organitzat actes pels diferents districtes de Sabadell amb l’objectiu que la ciutadania pugui conèixer els vuit aspirants a liderar la formació. Les votacions es faran el 23 de març i hi podrà votar tothom, només cal inscriure’s al web Primàries Catalunya, on ja hi ha més de 1.200 persones apuntades.

Publicitat
Comentaris
To Top