Ciutat

Mig miler de sabadellencs aniran a Madrid a protestar pel ‘Judici de la Vergonya’

La darrera sortida independentista amb autocar cap a Brusel·les el desembre passat / LLUÍS FRANCO

Mig miler de sabadellencs s’han apuntat a la manifestació que se celebrarà a Madrid aquest dissabte 16 de març en protesta pel judici de l’1-O. Aquestes persones viatjaran amb els deu autocars que ha posat a disposició de tothom l’ANC – Sabadell, amb un cost de 40 euros per persona.

A banda també viatjaran a la capital espanyola un autocar dels Castellers de Sabadell i tres més d’ERC. En total, seran catorze autocars els que sortiran de la ciutat. Aquests catorze autocars ho faran a primera hora del matí de dissabte i tornaran el mateix dia. La coordinadora de l’ANC – Sabadell per la Independència, Neus Alsina, ha explicat que en un primer moment havien previst sortir des de la plaça Marcet, però el nombre final d’autocars ho fa impossible. Alsina ha explicat aquest dimecres que “això ho vam pensar quan erem tres autocars, però ara som massa gent per trobar-nos en aquesta plaça”. Per això, l’entitat està negociant amb l’Ajuntament un nou punt de trobada.

L’hora de sortida tampoc està confirmada diu Alsina, ja que inicialment estava previst sortir de Sabadell a les 06.30h però finalment “segurament serà entre les 7.30h i les i les 8h del matí”. Alsina explica que “estem contents d’anar-hi, ho fem amb la il·lusió que ens escoltin, encara que no estem segurs que ho facin”. En total, des de Catalunya sortiran uns 360 autocars als que cal afegir una quarantena més provinents de Galícia, Andalusia, València i el País Basc. A Madrid s’han previst diferents espais per acollir els autocars prop de l’estació d’Atocha i el parc del Retiro.

Per aquells que viatgin amb el seu vehicle, podran buscar aparcament al barri de Vallecas on hi haurà un espai expressament reservat per ells. Com en altres manifestacions independentistes, hi va un gran nombre de ‘moters’ i aquests, ha explicat Neus Alsina, han llogat un pàrquing tancat pel seu compte. Aquesta és la primera vegada que l’independentisme es manifesta a Madrid. A aquesta manifestació en seguiran altres a diverses capitals europees i recorda a la que el passat mes de desembre ja es va organitzar per anar a protestar a Brussel·les.

L’ANC canvia l’hora i el lloc de sortida dels autocars per anar a la manifestació de Madrid

Comentaris
To Top