Oci i cultura

Les migues cordoveses apleguen 600 persones per dinar

Uns voluntaris preparen les migues / LLUÍS FRANCO

L’esplanada de la Font de Can Rull olorava avui a un dels plats típics a Còrdova: les migues. Un any més, la Agrupación Andaluza de San Sebastián de los Ballesteros en Catalunya celebra la Fiesta de las Migas Cordobesas amb moltes ganes. Un esdeveniment cada cop més multitudinari, aquest any en concret han sigut 600 persones les que han volgut tastar el plat andalús segons Conchi, una de les voluntàries a la festa.

Cinc cuiners s’encarreguen de remenar sense descans les migues en una gran paella que haurà d’abastir a tots els assistents. La Cristina, una altra voluntària en la festa, ens detalla els ingredients del plat: xoriço, cansalada viada, all i, evidentment, el pa de les migues. Un plat bastant simple en primera instància però que té a centenars de persones esperant assegudes a taules quilomètriques.

/ LLUÍS FRANCO

Mentre els cuiners continuen remenant el que serà el plat del dia, la dansa flamenca amenitza l’espera. Amb el ressò de la música, els assistents ballen flamenc amb amics i altres els hi acompanyen tocant les palmes. Alguns nens encuriosits s’acosten al foc de la paella per veure com se’n surten els cuiners amb tals quantitats de menjar. Això sí, les migues no és l’únic plat mereixedor d’una festa. També ho és el cocido cordobés que, segons explica Conchi, és a l’octubre i segueix la mateixa dinàmica que amb les migues.

És un dia de festa i gaudi per a tothom, ja que són moltes les persones alienes a l’agrupació andalusa les que no han pogut estar-se de gaudir d’un bon plat de migues. Sigui com sigui, l’espera es fa curta gràcies a l’ambient festiu.

Arriba l’hora de tastar les migues. En forma de cua i el plat en mà, els assistents esperen la seva ració de migues cordoveses per després tornar a les taules. Finalment, tots i totes tasten el plat andalús i, rere els bons compliments, escuren el plat fins que no queda ni una sola molla de pa. Ara sí, amb la planxa plena la festa andalusa continua amb dansa i més flamenc fins a la vesprada.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top