Ciutat

El mercat d’artesania i segona mà Pixie torna al Parc Catalunya aquest diumenge 31 de març

Quarta edició del Pixie Market, l'octubre del 2018 / VICTÒRIA ROVIRA

Tot a punt per la sisena edició del mercat d’artesania i segona mà Pixie Market, al Parc Catalunya. L’edició d’enguany se celebrarà durant tot el diumenge, 31 de març, d’11 h a 20 h i comptarà amb més de 140 parades, diferents escenaris de música, batucada, una patrulla de pallassos, tallers infantils i una exhibició de maquetisme al llac. Les actuacions musicals s’allargaran una mica més, fins les 22 h aproximadament.

Els organitzadors volen que sigui una festa completa, on poder passejar, comprar i gaudir en família o amics en un entorn amb propostes per a tots els gustos. En l’anterior edició hi van passar més de 10.000 persones; aquest any esperen millorar aquesta xifra. “Ajuntem disciplines que normalment estarien en fires sectorials diferents”, resumeix un dels promotors d’aquest mercat, Sergi Segura. “Volem que sigui un mercat de la gent, de les emocions i les vivències”, explica Segura. L’organització Flea Market Barcelona, referent en aquest tipus d’esdeveniments, és un dels col·laboradors del mercat.

Quatre escenaris

La part més visible del Pixie serà la zona de l’Eix Macià, plena de parades. En diferents punts del parc Catalunya, però, hi haurà quatre escenaris.

  1. L’skate park, amb DJ i cultura urbana al matí, riders i hip hop a la tarda.
  2. Plaça de Matagalpa. Al llarg del dia hi haurà concerts de rock, pop, punk i funky, per exemple. El músic brasiler establert a Barcelona Wagner Pa serà l’artista estrella d’aquest escenari.
  3. On Air, amb música electrònica i un espectacle de cuina del sabadellenc Jordi Gavaldà, antic propietari del restaurant Contrast. Aquest espai estarà entre el passeig de Múrcia i el d’Aragó del parc.
  4. Sobre el pont del llac: set de petit format per concerts en acústic.

Les entitats socials també tindran presència al mercat, amb la participació de l’Associació de Discapacitats Visuals de Catalunya B1+B2+B3, Progat, el col·lectiu LGTBI o l’associació Juntos Podemos Vencer.

Canviar el model de consum

El Pixie Market té un rerefons de conscienciació social. La venta de productes de segona mà “té molt sentit perquè es basa en l’economia circular”, explica Sergi Segura. “Ja no podem crear, consumir i destruir. Un producte pot tenir diferents usos”, reivindica, subratllant que “hem de canviar el model de consum actual si no volem que el món ens faci canviar a nosaltres”.

Comentaris
To Top