JORDI SERRANO

Jo acuso

[Per Jordi Serrano, historiador i rector de l’UPEC]

Amb referències històriques de l’afer Dreyfus i la denúncia d’Émile Zola, i del cas homònim espanyol, contra Francesc Ferrer i Guàrdia, es desenvolupa una campanya d’Òmnium Cultural per tot el país: Jo acuso. Dijous passat la campanya va passar per la ciutat a la Creu Alta amb la intervenció de David Companyon, activista i exdiputat per ICV-EUiA; Carme Herranz, advocada del Col·lectiu Ronda; Marcel Mauri, vicepresident i actual portaveu d’Òmnium; i una de les dues germanes de Jordi Cuixart, l’Esther. L’acte el va presentar Albert Solé, director del Diari de Sabadell.

Hi ha actes i actes, però aquest va tenir una emotivitat impressionant. Hi havia  300 persones i el podríem definir com l’altra cara del judici al Tribunal Suprem. Darrere de l’actuació de la justícia hi ha immoralitat. Darrere de l’actuació de la justícia hi ha pares, mares, parelles, fills i amics que pateixen. Darrere de les acusacions infundades hi ha accions pròpies de països no democràtics. Es pot tancar a la presó una persona un any i set mesos per convocar manifestacions? Qualsevol persona demòcrata hauria de sentir-se interpel·lat. Qualsevol persona, fins i tot aquelles que volen legítimament continuar pertanyent al Regne d’Espanya, hauria de sentir-se amenaçat. Sonen les campanes i encara que no ho vulguis acceptar sonen per a tu.

Un moment de l’acte ‘Jo acuso’ d’Òmnium / ÓSCAR ESPINOSA

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top