Publicitat
MONTCADA

Montcada retirarà el plafó de personatges il·lustres on apareix Serafín Marín, número 3 de Vox per Barcelona

Serafín Marín en una imatge d'arxiu / ACN

L’Ajuntament de Montcada i Reixac retirarà en breu el plafó d’il·lustres montcadencs que està penjat al Museu Municipal de la Casa de la Vila. El govern considera que moltes de les figures que el presideixen, “no poden representar al conjunt de la ciutadana” i que és “anacrònic i “està obsolet”.

Entre les 100 figures il·lustres que estaven presents al plafó, hi havia la imatge del torero Serafín Marín, que el proper 28 d’abril anirà en tercera posició en les llistes del partit ultradretà Vox a les llistes del Congrés dels Diputats. “Montcada i Reixac ha de defensar la igualtat entre els seus habitants i la promoció d’un grup determinat de persones no és representativa de la totalitat; un municipi el fem entre tots i totes”, explica l’equip de govern en un comunicat. Alguns veïns ja havien impulsat una recollida de signatures per a la retirada del retrat de Marín a través de la plataforma Change.org.

L’espai ocupat pel plafó serà reutilitzat per a l’exposició de nou material del Museu Municipal de Montcada provinent de donacions i col·leccions particulars.

Qui és Serafín Marín?

 El torero montcadenc va ser una de les figures més visibles contra la prohibició de les corrides de toros a Catalunya quan es debatia al Parlament l’any 2010. Aquell mateix any va donar suport a Albert Rivera i a Ciutadans en les eleccions autonòmiques. L’any 2011 va protagonitzar la última corrida de toros a la plaça Monumental de Barcelona d’on va sortir a espatlles dels aficionats, acompanyat d’Albert Rivera i el diputat popular Rafael Luna, entre d’altres.

Marín és un ferm defensor de la tornada de la tauromàquia a Catalunya, però també defensa a ultrança la unitat d’Espanya i a les seves xarxes socials ha sigut molt actiu contra l’independentisme i el feminisme, entre d’altres. També ha sol·licitat la pena de mort en diverses ocasions, contra els assassins de Laura Luelmo, el petit Gabriel o Diana Quer.

Publicitat
Comentaris
To Top