Ciutat

Els treballadors d’Smatsa: “Aquest mandat ha estat un autèntic infern”

Consideren que el litigi entre l’empresa i l’Ajuntament “posa en risc la plantilla”

Braulio Campoy (UGT) intervé al ple municipal / O. ESPINOSA

La plantilla d’Smatsa ha mostrat la seva preocupació davant la situació economicofinancera de l’empresa en el ple municipal d’aquest dijous. Els treballadors estan intranquils pel fet que l’empresa de recollida de residus i neteja viària que s’hagi vist forçada –després d’una decisió judicial– a pagar 2,2 milions d’euros a l’Ajuntament per haver cobrat serveis que suposadament no s’haurien contractat.

Representants de la UGT consideren que la reclamació de les liquidacions i l’intent del govern de municipalitzar el servei posa en risc la plantilla.

El sindicat ha presentat una moció, prevista pel proper ple de l’abril, en què es reclama “garantir l’estabilitat” de l’empresa. “Els treballadors i treballadores d’Smatsa hem viscut aquests quatre anys de mandat com un autèntic infern“, ha exposat els representants sindicals al ple, en referència al conflicte obert entre l’Ajuntament i l’empresa concessionària.

Apel·lació al diàleg

El sindicalista Braulio Campoy ha demanat al govern municipal que es deixi d’utilitzar el conflicte com una “arma llancívola” i ha considerat que el govern municipal ha decidit apostar per la municipalització del servei “a esquenes dels legítims representants dels treballadors”.

La representació sindical ha exposat que s’ha creat “un clima de crispació i desconfiança” que després ha servit per configurar el “caldo de cultiu” del conflicte. Per tot plegat, Campoy ha apel·lat als representants públics que resolguin la situació de l’empresa: “Senyors i senyores regidors: dialoguin, discuteixin, proposin, acordin, però facin la seva feina”, ha exposat sobre el que considera una “falta d’entesa malintencionada“.

Comentaris
To Top