Esports

La retirada de l’Ontinyent provoca un terratrèmol que perjudica el Sabadell

Kiko Ramírez prefereix centrar-se en el partit de diumenge contra el València Mestalla/Ll. Franco

El grup tercer de Segona B ha patit una sacsejada inesperada amb la retirada, ja feta oficial per la Federació Espanyola, de l’Ontinyent. El club valencià, ofegat pels deutes que van estar a punt de deixar-lo fora de la competició el mes de febrer, ha cessat en la seva activitat i ha demanat la dissolució de la societat. Això ha provocat un autèntic terratrèmol per les conseqüències de la retirada. En aquests casos s’aplica l’article 77.2 del Codi Disciplinari de la RFEF que manté tots els resultats (de la primera i segona volta) de l’equip afectat i dóna els tres punts als seus rivals fins a final de temporada sense haver de jugar. L’article és molt clar en l’apartat A, però deixa possibles interpretacions en el B.

Una circumstància que ha aixecat molta polèmica perquè els clubs que s’han deixat punts davant l’Ontinyent en la segona volta, com és el cas del Sabadell, se senten perjudicats i consideren que s’adultera la competició. El president del Centre d’Esports, Esteve Calzada, va confirmar que farien una reclamació formal, però té assumit que no servirà de gaire. De fet, ja existeix un antecedent de l’Sporting Mahonés en la temporada 2011/12 i es va seguir aquest mateix protocol.

La part positiva, en clau arlequinada, és que queda adjudicada una plaça de descens. En el cantó negatiu, l’Ontinyent encara s’havia d’enfrontar a dos rivals directes de la zona baixa com Teruel i València Mestalla. Ambdós ja saben que sumaran tres punts segurs sense baixar de l’autocar. De totes maneres, el tècnic Kiko Ramírez no va voler entrar en valoracions del tema i prefereix centrar-se en el duel de diumenge (17 h) contra el filial valencianista. “Hem de concentrar tots els esforços i energies en aquest partit perquè necessitem la victòria. Els jugadors em transmeten molt bones sensacions i ara només falta que arribin els resultats. Confio en el suport de l’afició com ja va passar contra el Cornellà. Hem d’anar de la mà”. El tècnic tarragoní recupera Fernando Pajarero i Pedro Capó i perd Arturo per sanció. Tampoc s’ha recuperat a temps Felipe Sanchón.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top