Ciutat

“El futur és fora, res s’improvisa”

L’advocat Gonzalo Boye presenta el llibre ‘Y ahí lo dejo’ en una Llar del Llibre plena de gom a gom

Boye durant la presentació del seu llibre a La Llar del Llibre / ÓSCAR ESPINOSA

La presència de l’advocat Gonzalo Boye ha congregat a un més d’un centenar de persones a la Llar del Llibre de Sabadell que volien ser presents durant la presentació del seu llibre. Boye és l’encarregat de coordinar la defensa internacional dels membres del Govern de l’expresident Carles Puigdemont i ha aprofitat el seu recull d’experiències per a escriure i publicar el seu llibre “Y ahí lo dejo. Crónica de un proceso”. L’obra ha causat molta expectació per part dels ciutadans i ciutadanes que han omplert la Llar del Llibre per escoltar i ara llegir, com va ser des de dins el procés d’exili dels autors del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. L’autor ha aprofitat el nombrós públic per a fer un petit tast sobre què trobarem al seu llibre.

Boye ha iniciat la seva presentació descrivint com va viure Puigdemont la sortida del país i seu exili a Bèlgica. Segons ell, el govern espanyol hauria estat investigant el projecte polític de Puigdemont des de 2015, molt abans de començar la seva legislatura. L’advocat ha manifestat amb paraules contundents que, uns fets com aquests, són propis de regiments totalitaris que “investiguen i empresonen projectes polítics”. L’advocat no ha volgut perdre l’ocasió per a recordar que “allò que es va posar en marxa a l’1 d’octubre” va molt benificiós i que, des de l’exili, es continua treballant. “Arribarà el dia que veureu que tot ha tingut un sentit” ha assegurat Boye.

L’advocat també ha expressat la seva frustració envers la metodologia dels judicis dels presos polítics al·legant que els fiscals “no entenen quant de gran és el ridícul que estem fent a l’escala pública” i definint la situació com a un “circ pobre”.  A més a més,  Boye ha remarcat que la legitimitat del procés català rau, precisament, en la no-violència. Per aquesta raó, l’advocat ha lamentat el ridícul la qual, segons ell, s’està exposant Espanya.

L’autor ha acabat la presentació del seu llibre amb paraules esperançadores sense deixar d’assegurar que des de Bèlgica, l’expresident no ha oblidat la voluntat del poble. “Estem comunicant internacionalment les vostres raons” ha expressat l’advocat per finalitzar el seu discurs amb l’expressió esportiva “hi ha partit”.

Publicitat
Comentaris
To Top