ALBERT SOLÉ BONAMUSA

Desconnectar

Persones caminant enganxades al mòbil / PEXELS

Reconec que em costa molt desconnectar. La meva feina no m’ho posa fàcil, és cert. Com a periodista, estar sempre alerta per si passa qualsevol notícia forma part del nostre ADN. I com a feina vocacional que és, la gran majoria del temps, el fet d’estar sempre amb l’antena posada, fins i tot en les hores d’oci fora de la feina, no ho vivim com una obligació. A vegades fins i tot ens agrada. A més, ara amb els mòbils intel·ligents és tan fàcil estar sempre connectat encara que estiguis lluny de l’oficina que la sensació d’estar lligat a la feina és absoluta.

Però tots necessitem desconnectar de tant en tant. I algun cop que ho he fet i he apagat el mòbil durant unes hores de manera conscient, i en obrir-lo ha passat alguna cosa important que requeria la meva intervenció, m’he sentit tan culpable que ara quasi mai ho faig.

Tot això ve a tomb perquè divendres passat, quan vaig plegar de la feina, vaig anar a fer el meu primer escape room amb una colla d’amics. Va ser una hora i mitja en què no vaig pensar en res més que a resoldre diferents enigmes de l’antic Egipte, combinacions de cadenats i operacions matemàtiques que tenia oblidades en algun racó de la memòria. I del mòbil ni me’n vaig recordar. M’ho vaig passar tan bé que repetiré. Repetiré escape room i repetiré això de deixar el mòbil en un calaix una bona estona. Si la meva dona i els meus fills llegeixen això segur que no em creuran. De fet, a mi mateix, ara que ho estic escrivint, em costa de creure-m’ho. Però si agafo el compromís amb els lectors potser em serà més fàcil.

El meu nivell d’enganxament al telèfon és tal a hores d’ara que fa uns dies vaig xocar amb la porta del pàrquing perquè caminava amb el cap cot responent algun missatge de WhatsApp mentre la porta encara no havia pujat del tot. Vaig caure estabornit a terra i em vaig fer una bona ferida entre les celles. En aquell moment vaig adonar-me que alguna cosa he de canviar, però vaig tan atrafegat que aprofito els trajectes a peu –en cotxe no, eh!– per enviar missatges i resoldre temes.

Vull aconseguir desconnectar del mòbil mentre no deixo de fer bé la meva feina, que és estar sempre atent. Crec que es poden fer les dues coses, però també reconec que és difícil.

Comentaris
To Top