Oci i cultura

Ángel de Miguel: “Vull explorar totes les possibilitats del llit elàstic”

Àngel de Miguel actuant a La Vela de l’Estruch / VICTÒRIA ROVIRA

“Són moltes hores compartides: estic molt de temps mirant-la, fins que de sobte m’aixeco, l’obro i l’exploro, pel davant i pel darrere, fins a conèixer-ne tots els detalls”. Ángel de Miguel parla així de la seva companya a l’escenari, amb una barreja d’admiració, orgull i passió. La seva parella artística, però, no té nom propi: és un llit elàstic, estrella absoluta de l’espectacle Back 2 basics, que l’acròbata sabadellenc estrena aquest diumenge, 7 d’abril, a la Mostra Igualada, que enguany celebra el seu 30è aniversari.

L’espectacle, ple d’humor, gira al voltant del llit elàstic com a concepte abstracte: “la meva intenció era explorar aquest objecte des de totes les seves facetes, tant quan es troba mig desplegada com quan està preparada per fer-hi salts i acrobàcies”, comenta de Miguel. Format entre Barcelona i França -a l’escola de circ Rogelio Rivel i el Centre National des Arts de Cirque-, l’artista es va experimentar amb totes les disciplines i es va sentir atret pel llit elàstic. “Cada tècnica de circ és un llenguatge propi, i l’objectiu és trobar aquella amb la qual et puguis expressar millor”, reflexiona.

Back 2 basics és la primera producció de la companyia Planeta Trampolí, creada per de Miguel i integrada dins la distribuïdora La maleta dels espectacles. “Ara estrenem a Igualada, però la idea és que l’espectacle comenci a girar: espero que ho puguem veure a Sabadell!”, tanca l’acròbata.

La Mostra Igualada, una cita ineludible

La 30a edició de la Mostra Igualada compta amb més d’un centenar de representacions de 55 companyies tant nacionals com internacionals. Entre elles hi ha una vintena d’estrenes. El certamen de la capital de l’Anoia és un punt de trobada ineludible per a més de 700 professionals que, aquests dies, busquen conèixer les darreres novetats de teatre infantil i juvenil. De fet, el 30% de la programació d’aquest gènere a Catalunya es tanca a la Mostra. Un estudi elaborat l’any 2015 va determinar que el volum de contractació que genera la Mostra és de 2,1 milions d’euros.

Comentaris
To Top